Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. marraskuuta 2015

Thaimaan naiset

päivis: Olen joskus ajatellut ottaa työelämään liittyviä valokuvia thaimaalaisista naisista. Olen niitä muutaman näpännytkin, mutta minkäänlaista suunnitelmaa en ole sen asian osalta ainakaan vielä saanut aikaiseksi. Innostuin aiheesta, kun jo alkajaisiksi tänne muutama vuosi sitten tultuamme näytti siltä, että varsin yleinen mielikuva thaimaalaisista naisista oli joko moraaliltaan löyhä baarityttö ja/tai länsimaisten miesten käsipuolessa kulkeva typy. Joka vielä kaiken lisäksi palvelee nöyrästi "omistajaansa" oli ukko sitten minkälainen äijän köriläs tahansa.

Järkikin sen sanoo, ettei minkään valtakunnan naisväkeä voi näin suppeasti kuvata ja arvioida. Mutta siltä näyttää, jos esimerkiksi googlettaa suomeksi sanoilla Thaimaa naiset. Vastaukseksi tulee liuta sivuja, joissa puhutaan vain ja ainoastaan seksiturismista ja vaimon löytämisestä Thaimaasta.
Paikasta riippuen osa thaimaalaisista naisista ansaitsee elantonsa baarien
liepeiltä. Tässä muutama heistä valmistautuu iltaa varten.
Kun vaihtaa Thaimaan sanaksi Suomi, tarjonta on jo aivan toisenlainen. Sivuilla puhutaan naisten ja miesten tasa-arvosta, naisten jalkapallomaajoukkueesta, naisten salibandyn peluusta ym. Thaimaan tarjontaan verrattavaa seksismiä ei ihan heti tule vastaan.

Kokemukseen perustuen voi sanoa, että thaimaalaiset naiset ovat pieniä ja sieviä tai pieniä ja paksuja. Moni nainen kulkee jalkaterät ulospäin, en tiedä miksi. Luultavasti lähes kaikki thaimaalaiset naiset ajavat skoottereilla ja moottoripyörillä. Aina yhtä huvittava näky on iso ja lihava turistimies pienen thaikkunaisen ohjaaman mopedin päällä.

Suurin osa thaimaalaisista naisista huolehtii ulkonäöstään. Jotkut naiset eivät halua näyttää naisilta. He näyttävät silloin pieniltä miehiltä miestenvaatteineen ja -kenkineen. Yhtä yleistä on, että thaimaalainen mies pukeutuu naiseksi. Suomalaisista transsuista poiketen he eivät näytä irvokkailta naisilta. Nämä ladyboyt ovat päinvastoin yleensä hyvin kauniita ja sievästi pukeutuneita. Ei ihme, että viinapäissään jotkut miehet päätyvät erehdyksessä samaan sänkyyn jonkun baarissa tapaamansa ladyboyn kanssa. Ainakin osa näistä tarinoista lienee täyttä totta.

Myös rakennuksilla ja muissa raskaissa ammateissa työskentelee paljon naisia.
Nämä nuoret naiset ovat Seven Seas -condominiumin rakentajia.
Thaimaalaiset naiset vaikuttavat ahkerilta, missä heitä sitten tapaakaan. Paikallinen ilmasto on kuumansorttinen, joten on ymmärrettävää, että naisetkin haluavat välillä vain olla ja vilvoitella työn lomassa. On kuitenkin hyvin tavallista, että jonkun thaikkunaisen näkee aamulla virittävän kadun varteen myyntipöytää ja edelleen auringon jo laskettua sama nainen palvelee asiakkaittaan.

Turistin tapaamat naiset työskentelevät hyvin usein erilaisissa palveluammateissa. Ei varmastikaan ole liioittelua sanoa, että thainaiset hallitsevat asiakaspalvelun, vaikka luultavasti vain osa heistä on saanut koulutusta tehtäviinsä. Aika monesta voi silti sanoa, että he ovat omalla alallaan rautaisia ammattilaisia.

Ei kommentteja: