Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 24. heinäkuuta 2015

Seitsemän veljeksen vaellusreitti, osa 5

Vaellusreitti kulkee Kehä 3 alta
Nyt on kaksi kaupunkia takana, Helsinki ja Vantaa. Matkaa olemme taivaltaneet hieman reilu 30 kilometriä. On ollut laillaan mukavaa ja mielenkiintoista. Kummankaan kaupungin alueella ei missään ole ollut pienintäkään mainintaa reitistä. Kummallista.

Reitin lähtöpaikka Rautatientorilta, Aleksis Kiven patsaalta on aivan ehdoton valinta. Joukkoliikenneasemat ovat kaikki aivan lähellä, samoin Keskuspuiston alku.

Se oli valitettavaa, että Helsinki oli valjastanut koko alueen olutteltoille ja vain heidän ehdoillaan. Sinne sisään aitaukseen jäi kansalliskirjailijamme.

Ja Kehäradan päältä
Vantaalla olisi reitille varmasti paljonkin annettavaa, mutta jonkun pitäisi ottaa asia omakseen. Lähestulkoon koko Vantaan osuus kuljetaan kevyen liikenteen väyliä tai ajotien sivussa. Tämä pienellä varauksella. Koska reitin Vantaan ja Helsingin osuuksia ei ole mistään saatavissa, on pitänyt kulkea arpaa heitellen. Nimittäin teitä mistä valita, on paljon. Vantaanjoen tuntumassa olisimme ehkä voineet valita toisinkin.

Toisena vaelluspäivänä oli tarkoitus jatkaa aamulla Vantaankoskelta kohti Tuusulaa, mutta mieli muuttui yön aikana. Päätimmekin ajaa huoltoautollamme Myllykylään ja kävellä sieltä Vantaankoskelle.

Tuusulassa reitin uusi linjaus on merkitty netistäkin saatavaan karttaan. Ensi tuntuma Etelä-Tuusulassa antoi esimakua siitä, että mitään muuta ei reitin eteen luonnossa ole sitten tehtykään. Vantaan rajalta lähtevällä Tuusulan osuudella ei käytännössä ole kaikilta osin edes polkua saati pyörällä kuljettavaa väylää. Tämä jo1700-luvulla käytössä ollut, suojeltu tieohja alkaa tai päättyy Kuutamotielle.

Etelä-Tuusulassa reittiä ei helpolla edes löydy
Pitää omata kohtuullisen kelvolliset jalat ja kelpo suunnistustaito, sillä muuten ei väylää edes löydy. Ilman gps-paikantimella toimivaa maastokarttaa emme olisi selvinneet metsässä samoamaamme parin kilometrin matkaa Tuusulanjoen tuntumassa.

Ensi yön olemme tutussa paikassa, kodissamme Jokilaaksossa http://www.elamantahden.fi/. Katsastamme postin, kastelemme kasvihuoneen hyötykasvit, käymme Jokilammissamme iltauinnilla ja yövymme Duokodissamme.

Aamulla matkaa jatkuu ja saattaa olla, että silloinkin kävelemme ikään kuin takaperin. Ja tulemme jostakin Nahkelan ja Nurmijärven suunnalta toiseksikin yöksi kotimaisemiin.

Meiltä muuten löytyy aika usein satunnaiselle kulkijalle yöksi ainakin sateensuoja, jos Seitsemän veljeksen vaellusreitillä kulkiessa ei löydy paikkaa, johon päänsä kallistaa. Rahaakaan ei tarvitse olla, sillä meillä ei sillä voi maksaa yösijaa eikä mahdollista saunaakaan.

Ei kommentteja: