Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 30. heinäkuuta 2015

Seitsemän veljeksen vaellusreitti, osa 11

Monia kenkiä kokeilin, mutta yliveto olivat alle 6 euron
Thaimaasta ostetut "crocsit". Ja nekin ilman sukkia
Tänään oli vaelluksemme viimeinen päivä. Matkasimme Hyvinkään laitamilta Hyvinkään Sveitsiin tai oikeammin nytkin toisin päin. Joka tapauksessa reitti päättyi http://www.rantasipi.fi/hotellit-ja-kylpylat/sveitsi pihaan.

Jollain lailla tämän päiväinen matka oli fyysisesti kaikkein vaativin, sillä Salpausselän harju ulottunee Lahden seudulta Hyvinkäälle saakka. Oli kivikkoa, kalliota, suota, ylä- ja alamäkiä ja kaikkea siltä väliltä. Ehkä kaikkein haasteellisin oli kilometrin matka, jonka metsätyökone oli möyrinyt nimenomaan reitin päällä. Ei ollut sinisiä keppejä, jotka olisivat opastaneet. Sen korvasi monin kerroin kolmet-neljät maastopyörän renkaanjäljet. Mieltä virkistävää oli sekin, että seuranamme oli Vantaanjoki aina siellä täällä, sillä sen yläjuoksut lienevät Riihimäellä saakka.

Me teimme sen, minkä talvelle päätimme kesällä tehdä!
Reitti kulki myös  Hyvinkään Ladun majan kautta. Oikein mukava erähenkinen paikka ulkopäin katseltuna. Pihamaassa vesipulloja kaivosta täyttäessämme pohdimme lukittujen wc-tilojen ovien takana, että kun miehelle on varsinkin juoksevan hätänsä kanssa kohtuullisen luontevaa käyttää metsä-wc:tä, niin naisille se ei ole aivan yhtä simppeli juttu. Että onkohan urheiluseura Hyvinkään Latu aivan omillaan ilman yhteiskunnan tukea tukikohtansa rakentanut, sillä lukitut saniteettitilat tuntuivat tiettömän taipaleen takana hieman tympeältäkin. Olisiko poliittisilla päättäjillä keinoa ja halua aukaista ovet kaikille samoilijoille?


Mukavalla perheellä oli erilaisia lintuja
pihassa enemmän kuin meillä kaneja
Vaikka reitti oli Hyvinkään puolella sangen hyvin merkitty, ilman puhelimeen asentamaamme ilmaista maastokarttaa emme olisi kunnialla selvinneet, ainakaan reittiä myöten ihmisten ilmoilla. Mika Suonpään oivan kartan latasimme tästä osoitteesta: http://allaboutwindowsphone.com/software/content/Maastokartat.php.

En malta olla palaamatta yöpymispaikan meille tarjonneeseen perheeseen kaupungin laitamilla. Aamulla menin vielä kertaalleen kiittämään isäntää, joka salli meidän majoittua pihamaalleen. Leppoisasti hän totesi, että "eipä mitään, mukava kun voi olla avuksi." Näin hän palautti perheineen ajoittain kateissa olevaa uskoamme ihmisten mukavuuteen ja vieraanvaraisuuteen.

Siellä korvessa me olimme
Näillä kiloilla ja vuosirenkailla (jormas) oli itselleni hatunnoston arvoinen, reippaan viikon toisenlainen lomamatka, jota on hyvä suositella kenelle tahansa. Itsetuntoakin hivelee, kun tekee jotain sellaista, jota eivät muut ole tehneet. Se lienee tietty, että emme olleet ensimmäiset, jotka reitin ovat kiertäneet. Uskallamme kuitenkin olla sitä mieltä, että olimme ensimmäiset, jotka tekivät sadan kilometrin vaelluksesta hieman hienohelmaisemman version yöpymällä matkailuautossa ja merikonttikodissamme. Käytössä matkallakin oli suihkusta televisioon, jota emme tosin tainneet avata  kertaakaan. Reissuun sisältyi myös pari saunailtaa omassa kotoisassa Jokilaakson konttisaunassa.

Julkaisemme vielä yhden osan matkakertomukseemme, jossa käymme läpi, mitä kaikkea matkan aikana tarttui eri kunnista. Huomasimme esimerkiksi, että yhdessä Hyvinkään kulmassa ollaan joku sata metriä Riihimäen puolella, joka ei ilmene mistään infosta. Tietänevätkö moista Riihimäelläkään ja onko sen edes niin väliä?

Tosin jos olisin Riihimäen kaupunginjohtaja ja joku muu kaupungin vallankäyttäjä, hoitaisin tyylikkään taulun Riihimäen korpeen reitin varrelle, jossa kerrottaisiin jotain kyseisestä kaupungista.

Ei kommentteja: