Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 1. joulukuuta 2014

Rakkausavioliitto

jormas:  Itselleni ja omalle sielulleni parasta pitkään aikaan on ollut keskustelu avioliitosta miesten ja naisten välillä ja keskenään. Hyvää minulle on tehnyt, että vaimoni päivis ei ole vastustanut sitä missään muodossa.

Olen ehkä kiivaimmin perustellut vastustustani lapsen oikeudella isän ja äidin malliin. Mutta nyt olen seurannut näiden isien ja äitien helvetin tuomioita samaa sukupuolta oleville. Ja tullut siihen tulokseen, että ei ole varsinkaan moinen isän ja äidin malli hyväksi lapsille eikä sen paremmin aikuisillekaan. Että "ne menee kumppaneineen helvettiin kaikki ja vievät sinne mukanaan koko Suomen kansan".

Muistelin aikaani Jyväskylän Katulähetyksen toiminnanjohtajana. Ja esimiestäni hallitusta. Jossa istui yksi tai useampi joka oli sitä mieltä, että menen helvettiin jo pelkästään siksi, että minut oli kastettu vain lapsena Jumalan yhteyteen. Muistan vieläkin kuinka pahalta se tuntui.

Sen kokemuksen ansiosta osaan kuitenkin eläytyä toisiaan rakastavien, samaa sukupuoltakin olevien asemaan. Ennen kuin Jumalan armo otti minut kiinni tässä asiassa, ajattelin, etten tahdo elää päiviksen kanssa samanlaisessa liitossa kuin mihin voidaan vihkiä samaa sukupuolta olevat.

Antakaa minulle se anteeksi. Ja rukoilkaa kanssani, jotta löytäisin nyt armon niitä kohtaan, jotka ovat asettuneet tässä asiassa Jumalan yläpuolelle ja ottaneet Hänen tehtävänsä tuomitsemalla ylipäätään ketään. Sillä nyt huomaan tarvitsemani armoa, jotta voisin elää samanlaisessa avioliitossa heidän kanssaan.

Ei kommentteja: