Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Viikonlopun viettoa

päivis: Ensimmäinen viikonloppu tällä reissulla tarkoitti minulle muun muassa käyntiä Pattayan must-paikoissa. Niitä ovat Pohjois-Pattayalla sijaitseva BigC-ostosparatiisi ja toinen samanmoinen nimeltään Central Festival. Aika nopeasti selvitin niiden lisäksi vielä Mike Shopping Mallin ja Royal Gardenin. Ja lopuksi kävelin vielä Friendshipin ruokakauppaan. Kävellen kuljin noiden muidenkin paikkojen väliset matkat. Polarin aktivointiranneke kirjasikin päivälle suositeltavat 10 000 askelta ja ylikin.

Vilkaisin kelloa, kun hyppäsin Jompparilta lavataksiin ja istuin sen kyydissä lavataksien kakkosvyöhykkeellä sijaitsevan BigC:n kohdalle saakka. Matka näytti kestävän lähes puoli tuntia. Harvoin se tuntuu puolelta tunnilta, koska matkan varrella on niin paljon nähtävää ja usein matkustajat vaihtuvat moneen kertaan Pattayalle mennessä.

Nyt menomatkalla joukossa oli ainakin yksi ladyboy eli naiseksi pukeutunut, mutta myös erehdyttävästi naiselta näyttävä mies. Ehkä heitä voisi nimittää myös transsuiksi, mutta luulen että kyse on silti vähän erilaisesta ilmiöstä. Ladyboyt ovat sitä mitä ovat 24/7, heitä näkee siis usein muun muassa erilaisissa palveluammateissa. Edelleen luulen, ettei täällä kenellekään tule mieleen, että ladyboyt pitäisi saada parannettua miehiksi, kuten meillä kovasti haluttaisiin tehdä homoille. Tosin en muista nähneeni yhtään vanhemmalta vaikuttavaa ladyboyta, joten kuka tietää, miten heille iän karttuessa tapahtuu.

Suuri osa kanssamatkustajista oli tuttuun tapaan venäläisiä. Heidän määränsä on täällä selvästi vähentynyt, mutta lavataksin kyydissä sitä ei juuri huomaa.

Pattayalla vietettiin kansainvälistä ilotulitusfestivaalia, joka houkuttaa samalle viikonlopulle muitakin oheistapahtumia. Central Festifalissa oli sankoin joukoin erilaisiin esiintymisasuihin pukeutuneita lapsiryhmiä, jotka kisasivat ties minkä lajin paremmuudesta. En joutanut jäädä katselemaan esityksiä, enkä varsinkaan viitsinyt tunkea sankan katsojamuurin läpi nähdäkseni, mitä esiintymispaikalla tapahtuu.
Ainakin tämä kilpailuryhmä odotti tulevaa esitystä rennosti.
Pakollinen selfie rannalla.
Pattayan ranta oli puolestaan valjastettu markkinoille. Se tarkoittaa, että muutaman kilometrin pituinen ranta on täynnä myyntikojuja. Monet niistä olivat vielä päivällä kiinni, mutta yhdestä ostin meille pienen maton kylppärin oven eteen. Maksoi vähän alle 2,5 euroa.

Jomtienilla sen sijaan pidettiin kaksipäiväiset kalastuskilpailut ja niiden päätyttyä kilpailun tapahtumakeskusta alettiin valmistella tulevaa vesiskootterikisaa varten.

Tänään käveltiin rannalle nro 33, jossa aina tietää tapaavansa muitakin suomalaisia. Vaikka iltapäivällä ukkostikin ja lähestulkoon satoikin hetken, ei ilma siitä juurikaan viilentynyt. Mittari näyttää tähän aikaan vuodesta tasaisen varmasti noin 30 astetta.

Ei kommentteja: