Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Tuumasta toimeen

päivis: Kirjoitin Köpiksen reissulla Kristianiasta bongatusta risuaidasta, josta laitoin muutaman kuvankin näytille. Ihastuin aitaan, jonka rakennusaineena ovat pystytolpat ja kaikenkokoiset risut. Keksin sellaisen sopivan loistavasti Jokilaaksoon, sillä täällä löytyy loputtomiin tarkoitukseen soveltuvaa rakennusmateriaalia. Lyhyttä koeaitaa varten hain Bauhausista 12 pystytolppaa.

Jorma jo ennätti asetella tolpat malliksi paikoilleen. Huomenna ne juntataan maahan. Paikalla on jo valmiiksi risukkoa, mutta jos näyttää, että se alkaa loppua, ei kun oksasakset käteen ja pajukkoa karsimaan.
Jokilaakson ensimmäinen kristianialainen risuaita syntyy Jokilammelle
menevän polun varteen.
Viikko sitten alkaneella kesälomalla emme ole juuri ennättäneet viipyillä kotona. Tai koti se on Matkakotikin, jolla olimme taas Meri-Teijon Mathildedalissa pari yötä. Olimme nyt Elämän tähden ry:n hankkimalla "rantatontilla" ja virtaa teimme uudella agrikaatilla. Tosin virtaa tarvitsimme vain kahvinkeittimeen ja telkkarin katseluun, eikä niihinkään kovin kauaa. Huomasimme myös uuden laitteen olevan Matkakodin alkuperäistä agrikaattia hiljaisempi.

Mathildedalista palattuamme retkeilimme mönkijällä kauppaostoksille. Reittimme kulki houkuttelevien vadelmapusikoiden halki. Niinpä minun piti vielä illan suussa ajaa uudelleen metsään, josta poimin kai vajaan litran vadelmia. Huomasin, että meillä on nyt runsauden pulaa marjoista. Suurin osa eilen Salon torilta ostetuista mustikoistakin on vielä syömättä. Jorma keksi asialle mielestään oivan ratkaisun. Jos tuon hänelle vadelmat, joiden poimintaan meni tunti, hän kyllä popsii ne suuhunsa vartissa. Tuohon täytyy sanoa, että "älä unta nää".

Ei kommentteja: