Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 1. elokuuta 2014

Merikontista Sinkkukoti

jormas: Olemme nyt asustaneet Merikonttikodissamme noin vuoden ja keränneet asumisen ja elämisen kokemuksia. Ei ole juuri moitittavaa, joten olemme tulleet tilanteeseen, jossa on päätettävä jatketaanko Merikonttikotien kehitys- ja jalostustyötä vai jätetäänkö mielenkiintoinen projekti tähän odottamaan sitä jotakin, joka ei kuitenkaan koskaan itsestään tule.

Olemme päättäneet olla itse aktiivisia ja teemme yksin tai yhdessä, tavalla tai toisella uudenlaisen Sinkkukodin Duokodin rinnalle. Duokotihan on kaksi 12-metristä konttia  yhdessä, jolloin tilaa syntyy 50 m2 verran.

Sinkkukotiin tilaa syntyy puolet vähemmän, joka yksin asustavalle, omaa, kohtuuhintaista tupaa kaipaavalle on aivan riittävästi. Se voi olla myös oiva alkuasunto vaikkapa nuorella.

Yksi Sinkkukotihan syntyi Duokodin rinnalla ja onkin omistajansa Järvenpään Mestariasunnot Oy:n käytössä. Koska molemmat edellä mainitut näyttävät ulospäin konteilta, on Merikonttikodin aika, joka ei näytä varsinkaan ulospäin teräksiseltä merikontilta.

Seuraavan Sinkkukodin eristämme ulkopuolelta ja käytämme myös erilaista eristystekniikkaa. Ja liitämme sen kunnallistekniikkaan. Näin saamme kaivattua sisäleveyttä parikymmentä senttiä lisää ja kaavan mukaan muunneltavan ulkonäön. Myös tekniikka ilman omia vesisäiliötä vapauttaa pinta-alaa muuhun käyttöön. Aivan erityisesti harkinnan alla on tällä hetkellä puurimoitus tai vastaava julkisivumateriaalina puulajista, jota ei tarvitse millään lailla huoltaa tai käsitellä ja joka harmaantuisi ajan saatossa mahdollisesti asukkaansa kera.

Mutta Elämän tähden ei ole kaupallinen yritys eikä sellaista tavoittelekaan. Siksi enemmän tai vähemmän, mutta kuitenkin kaupalliset kumppanit ovat tervetulleita yhteiseen hankeeseen, jolla on satavarmasti markkinoita ja tilaa uusia asumismuotoja kehiteltäessä. "Merikontista koti" on osoittautunut työlääksi puuhamaaksi, sillä varsinkin asenteet ovat tiukassa. Yhtään helpommaksi se ei tule sen ansioista, että yhdistyksemme taskut ovat rahan sijaan tyhjää täynnä.

Mutta jos vireyttä riittää korvien välissä ja se ei paljon nykyistä hullummaksi muutu, näemme ja näette vielä ylivertaisen Sinkkukodin päivänvalossa.

Ei kommentteja: