Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kivijalkakaupan oikeat avajaiset ovat vasta torstaina

päivis: Aamun Keski-Uusimaa julkaisi hauskan jutun Omia polkuja kulkevien kaupasta. Kuvittelimme, että siksi kaupalla kävi jo tänään melkoinen säpinä, vaikka avajaiset ovat vasta huomenna. Kauppaakin on jo tehty. Äsken syy säpinään selvisi: Jorma oli eilisessä blogissaan erehdyksessä kertonut, että avajaiset olisivat tänään. Mutta oikeasti ne ovat huomenna, siis torstaina 13.3.

Se Keskarin hauska kirjoitus löytyy tämän linkin takaa: http://elamantahden.fi/documents/K-UKauppasivut1ja2.pdf. Juttua on kahdella sivulla.

Ajatus kirpputorista tuntui aluksi vähän lattealta. "Niitähän on vähän siellä sun täällä", muistan kriittisyyden puuskassani joskus ajatelleeni. Kun olen seurannut Jorman uurastusta kivijalkakaupan eteen ja omaakin osuuttani sen syntyyn, paikalla touhuavista Maritasta ja Jarkosta puhumattakaan, olen tullut vakuuttuneeksi sen poikkeuksellisuudesta. Se ei varmasti jätä kylmäksi ketään. Tai ehkä ne, joiden mielestä kaikkien kirppareiden on oltava keskenään samanlaisia, joutuvat pettymään.

Omia polkuja kulkevien kauppa tarjoaa jotain sellaista, jota muilta kirppareilta ei löydy: tuttujen ja tuntemattomien tapaamista, mahdollisuuden muistella kotikylää ja sen ihmisiä tai rakennettua ympäristöä. Maailmanmenosta on tietysti lupa puhua. Ja säästä tietysti. Kuppi luomukahvia maistuu varmaan monille.

Meitä on erityisesti lämmittänyt se, että ihmiset ovat ottaneet niin hyvin vastaan kutsun tuoda kauppaan tavaraa, joka voisi vielä saada jonkun toisen käytössä uuden elämän. Niistä muutamista nyt jo tehdyistä kaupoista voi päätellä, että etukäteen ei voi ollenkaan tietää, mitkä tavarat käyvät kaupaksi. Keski-Uusimaan kuvassa näkyvä täytetty tikkakin on jo ennättänyt saada uuden kodin.

Ei kommentteja: