Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 1. helmikuuta 2014

Oikeuslaitos kerrankin kanssani samaa mieltä sekä ilmaisia lounaita

jormas. Bongasin maailmalta pari juttua, joista ensimmäinen oli Hesarista: "Bus­sin­kul­jet­ta­jaa ei voi sa­noa ir­ti sil­lä pe­rus­teel­la, et­tä hän pyy­tää mat­kus­ta­jal­ta pu­sun, lin­ja­si työ­tuo­miois­tuin ku­lu­neel­la vii­kol­la an­ta­mas­saan pää­tök­ses­sä.

Yö­bus­sin kul­jet­ta­ja oli he­rät­tä­nyt bus­siin nu­kah­ta­neen ty­tön pää­te­py­sä­kil­lä Van­taan Yläs­tös­sä elo­kuus­sa 2012. Ty­tön pois­tues­sa kul­jet­ta­ja oli to­kais­sut, et­tä tä­män sie­täi­si kiit­tää tai an­taa pu­su.
Ty­tön äi­ti te­ki sa­ma­na yö­nä ri­kos­il­moi­tuk­sen sek­suaa­li­ses­ta ah­dis­te­lus­ta.

Kul­jet­ta­jan työn­an­ta­ja Veo­lia kuu­li ta­pauk­ses­ta sii­tä ky­sel­leil­tä toi­mit­ta­jil­ta ja pur­ki mie­hen työ­so­pi­muk­sen vä­lit­tö­mäs­ti. Pe­rus­teek­si kir­jat­tiin "a­lai­käi­seen mat­kus­ta­jaan koh­dis­tu­va häi­rin­tä". Po­lii­si­tut­kin­ta oli täl­löin vie­lä kes­ken. Myö­hem­min po­lii­si ar­vioi, et­tei kul­jet­ta­jaa ol­lut syy­tä epäil­lä ri­kok­ses­ta.

Työ­tuo­mio­is­tui­men mu­kaan so­pi­ma­ton käy­tös työ­pai­kal­la voi ol­la pe­rus­te työ­suh­teen päät­tä­mi­sel­le, vaik­ka ri­kos­ta ei ta­pah­tui­si. Pu­sun pyy­tä­mis­tä voi pi­tää epäa­sial­li­se­na, mut­ta ir­ti­sa­no­mis­pe­rus­teek­si se ei rii­tä. Veo­lia mää­rät­tiin kor­vaa­maan kul­jet­ta­jal­le ir­ti­sa­no­mis­ajan pal­kan li­säk­si vuo­si­palk­kaa vas­taa­va kor­vaus."

Täytyy sanoa, että kerrankin oli oikeuslaitoksen oikeudentaju samassa paikassa omani kanssa. Mutta kaiken huippu oli äiti, joka teki samana yönä rikosilmoituksen tyttäreen kohdistuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Minusta äiteen olisi kannattanut olla enemmänkin huolissaan, että mikä äidin pikku kullannuppua on niin kovasti väsyttänyt, että piti oikein bussikuskin herätellä.

Mutta sitten se toinen juttu, joka on aika hauska. Kuten monet tietävät, saa lentokoneeseen monen luokan lippuja. 1. luokka ja jotkut muutkin pitävät sisällään muun muassa lentokentillä lounge-tilojen käytön. Itsekin olen kerran päässyt niihin tutustumaan paljon reissaavan, kansainvälisen shakkituomarin siivellä, sillä kulta- ynnä kaiken maailman platinakortin omistajat saavat viedä mukanaan tiloihin yhden vieraan. Pesäero tulee vasta koneessa, kun rahvas laillani menee omalle karvalakkiosastolle ja pintaporukka omalleen.

Loungetiloissa pöydät notkuvat juomaa sekä ruokaa, jotka ovat korvauksetta tilojen käyttöön oikeutettujen matkustajien käytössä. Tämän oli äkännyt yksi China Airlinesin matkustaja, joka kävi syömässä lentokentällä ja vaihtoi sen jälkeen aina matkustuspäiväänsä. Vasta 300. matkapäivän vaihto kiinnitti henkilökunnan huomiota ja arvatenkin lysti loppui siihen.

Ei kommentteja: