Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 27. tammikuuta 2014

Farkut yön pakkasessa

päivis: Tein niin kuin uusi suuntaus ehdottaa: laitoin farkut yöksi pakkaseen. Tässä tapauksessa en pakastimeen, vaan ulos terassille. Laitoin ne ensin pukupussiin ja sitten vain ulos terassin kaiteelle. Ajattelin niiden olevan aamulla koppuraiset ja kylmät, mutta melkein olisi voinut suoraan vetää jalkaan ilman että olisi palellut.

Kun ensimmäisen kerran kuulin farkkujen pakastimeen laittamisesta, kuvittelin että se ikään kuin korvaa pesun. Niin ei kuitenkaan ole. Pakkasessa ne tuulettuvat. Niin väitetään tapahtuvan myös pakastimessa. Selvät likatahrat pitää poistaa erikseen. Niitä pakkanen ei mihinkään kadota.

Googletin farkkujen pakastamisesta ja siellä oli yksi hassu termi, joka minusta ei sovi oikein aiheeseen vaatteiden (siis muidenkin kuin farkkujen) tuulettamisesta. Joku asiantuntija erehtyi (?) käyttämään termiä freesaaminen. Hän freesaa farkkujen lisäksi urheiluvaatteitaan ja esimerkiksi rintaliivejään. Minusta freesaaminen on ruoanlaittotermi.

Omien farkkujeni pakkasyö ei sujunut niin kuin olisi pitänyt. Olisi pitänyt googlettaa aihetta jo eilen. Laitoin nimittäin farkut pukupussiin oikein päin. Olisi pitänyt kääntää ne nurin. Toisen virheen tein silloin, kun pesin uudet farkkuni ensimmäisen kerran. Niitä olisi tuon pakkasohjeen mukaan pitänyt pyykätä vasta noin puolen vuoden kuluttua käyttöön otosta ja ennen sitä vain laittaa ulos pakkaseen tai pakastimeen.

Miksi sitten farkkuja ei pitäisi pestä? Muun muassa siksi, ettei niistä lähtisi väriä. Varsinkin mustat farkut menettävät väriään nopeasti. Kerran viikossa pestessä farkut voivat jo kuukauden päästä olla harmaat.

Kun nyt olen alkanut pakastaa farkkuja, taidan tehdä sen uudestaan jo kohta. Ja nyt käännän ne nurinpäin.

Ei kommentteja: