Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Merikonttikodit, mahdollisuus moneen

jormas: Muutamaan toviin en ole kirjoittanut Merikonttikodeista mitään enkä kai muutenkaan konteista. Siispä teen sen nyt. Ylipäätään "Konteista koteja" hanketta olemme vieneet kuitenkin eteenpäin monella rintamalla.

Joidenkin mielestä konttikodeissa voi asua vain Aki Kaurismäen
"Mies vailla menneisyyttä" tai sinne päin.
Oma lukunsa oli viime kesän Hyvinkään Asuntomessut, mutta myös Helsinki, jonne ajatuksena oli tehdä joidenkin maailman metropolien tapaan kerrostalo nimenomaan merikonteista. Alku olikin myötämäkeä ja näytti siltä, että saisimme tontin Kalasatamasta tai Jätkäsaaresta.

Nyt on talven tapaan tullut lunta myös tupaan, sillä viimeinen palaverimme ei juuri valoa näyttänyt. Jäi kuva, että jokaiseen kuntaan, jossa neuvottelemme pitäisi rakentaa ensin pienimuotoinen koeasunto. Ehkä esiin tuli Helsingin nurkkakuntainen asenne, jonka mukaan osaamista ja kai yleensäkään arvostamisen arvoista elämää ei Kehä kolmosen ulkopuolella ole.
Duokotimme ei ollut ansaitsemassaan arvossa Helsingissä. Merkillinen ilmiö maailmanlaajuisesti pikkukaupunki Helsingissä, sillä Lapin "jänkhälläkin" poromies tietää elämää olevan Kehätien molemmin puolin. Ja muuallakin.

Suuressa maailmassa vain mielikuvitus laittaa rajoja Konttikodeille
Vantaalle olemme esittäneet ajatusta, että tosiaan tekisimme koetalon, Sinkkukodin, joka esiteltäisiin Vantaan Asuntomessuilla ensi vuonna. Ehkä vuoraisimme sen lehtikuusella ja henkisimme sisällä merikonttimaisuutta. Silläkin suunnalla on ollut hiljaista.

Jyväskylän messut jätämme väliin, sillä emme ole löytäneet sponsoria, joka kustantaisi kotimme kuljetuksen sinne ja takaisin.

Koemme olleemme yksi ylipäätään vaihtoehtoisen asumisen edelläkävijöistä Suomessa. Joten emme usko, että olisimme nyt jääneet jälkeen ajatuksinemme. Vaan uskomme, että moni päättäjä ja muukin tulee edelleen perässä. Ehkä suomalaisuuteen kuuluu olla perässähiihtäjä mieluummin kuin latujen aukaisija. Että ei tarvitsisi hiihtää takaisin samaa väylää. Sillä asenteella ei luoda uutta, mutta onhan maailmassa tilaa myös jälkijunissa.


Kuvan konttien pikkukoti on Etelä-Afrikassa
Huomenna on Merikonttikotien osalta kotikuntani Tuusulan vuoro, sillä tapaamme kaavoituspäällikön ynnä muuta aiheeseen kuuluvaa väkeä. Tuusula on maankuulu pientalovoittoisuudestaan, joten sinne istuisi oivalla tavalla ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetut siirtolapuutarhanomaiset pienasunnot. Jos alue Tuusulasta löytyisi, istuisivat sinne ehkä myös matkailuajoneuvot, sillä Järvenpään lopetettua Caravanalueensa, ei pääkaupunkiseudulta Rastilan lisäksi paljon muita mestoja matkakotiasumiseen edes yhdeksi yöksi saati pitemmäksi aikaa juurikaan löydy. Pitänee mennä Vihtiin tai Lohjalle saakka.

Ei kommentteja: