Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Porhoja ja Lapin matkaajia

jormas: Tänään lähti Seuralta seikkailijajoukko lähes viikon reissulle Thaimaan pohjoisosaan. Suomalaiset täällä sanovat, että silloin mennään Lappiin. Ja miksei nimi istu asiaan, sillä puhummehan hyvin sujuvasti täkäläisestä Hyrsylänmutkasta, jossa Aira Samulin ei ole ehkä käynyt koskaan. Mutta Pohjois-Thaimaassa olen käynyt itsekin, sillä siellä on tuttujani, ellei peräti kavereita, joista joskus ehkä lisää. Miten meitä näin pienestä kansasta riittääkin joka paikkaan?
 

Mutta matka on varmasti mielenkiintoinen, sillä Wikipedia sanoo Chiang Raista muun muassa näin: "Alueen keskikorkeus on 580 m merenpinnasta. Alueen pohjoisosa kuuluu niin sanottuun Kultaiseen kolmioon, jossa Thaimaan, Laosin ja Myanmarin rajat yhtyvät – alue oli turvaton rajojen yli tapahtuvan huumeiden salakuljetuksen vuoksi. Mekongjoki muodostaa rajan Laosin kanssa. Kultaisen kolmion alueella viljellään huomattavia määriä oopiumiunikkoa, ja sieltä virtaa maailman markkinoille sekä oopiumia että puhdistettua morfiinia."

Mutta päivän pääaiheeni blogissamme on päiviksen minulle ostamat shortsit. Oheisen kuvan lahjaksi saamissani polvihousuissa oli teksti MAGNATE, joka ei loistavasta kielitaidostani huolimatta auennut minulle ilman sanakirjaa. Joten piti vähän googlailla ja wikipedioida.
Sana on suomeksi porho, joka taas vastaavasti on
hyvin varakas, äveriäs, voimakas, suurliikemies ja pohatta.

Historiallisesti porho oli mies, ylhäissyntyinen (latinan Magnus), joka tarkoittaa "aatelismies" tai ainakin joku, joka erottuu saavutuksistaan.

Netti tarkentaa ja tiputtaa minutkin hetken huumasta takaisin rahvaiden joukkoon sanomalla lisäksi, että viime vuosisadalla porhokanta on melkoisesti laskenut. Mutta, jos olet mauton ja äänekäs-ääninen sekä rikas, olet todennäköisesti porho. Mauttomuutta ja ääntä löytyy ja enää puuttuu rahat. Porholle netin lupaamaa rikkautta lähes kahdeksan euron uusissa housuissa odotellessa.....

Ei kommentteja: