Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 4. marraskuuta 2013

Pattayan laivaturma

päivis: Olin ajatellut kirjoittaa golfista, monet matkailijat Thaimaahankin houkuttelevasta ja koukuttavasta harrastuksesta, mutta eilinen laivaturma Pattayan edustalla muutti suunnitelmani.

Kuten kaikki tai lähes kaikki tietävät, Pattayan edustalta Koh Larnin saarelta mantereelle matkustajia tuonut laiva upposi eilen illalla. Turma aiheutti myös kuolonuhreja. Osa matkustajista loukkaantui vaikeasti. Pelastuneiden joukossa oli ainakin kaksi suomalaista, joita en tavannut, mutta kuulin heistä.

Kaksi iäkästä suomalaisnaista, joista toinen asuu Ruotsissa, olivat lokakuussa Pattayalle tultuaan löytäneet suomalaisten kantapaikan eli Pattaya Suomi-Seuran toimitilat www.pattayasuomiseura.fi. Siskokset olivat aiemmin kertoneet aikovansa Koh Larnin saarelle, jossa on hienoja hiekkarantoja ja myös paljon matkustavaisia. Saarelle menevät laivat ovat yleensä tupaten täynnä ja varsinkin viimeiset saarelta Pattayalle palaavat alukset on lastattu aivan täyteen matkustajia. Laskemattakin on selvää, että laivalippu myydään niin monelle kuin vain tulijaa riittää.

Eilen myöhään iltapäivällä sitten tapahtui se, mitä moni saarella käynyt on varmaan pelännyt.

Tänään suomalaissiskokset hakeutuivat taas Pattaya Suomi-Seuralle. Naiset olivat yhä järkyttyneitä, mutta varmaan hyvillään, että pääsivät kertaamaan tapahtumaa ulkopuolistenkin kanssa omalla äidinkielellään. Seuralla kysyttiin, sopiiko, että heille järjestetään kriisiapua. Se sopi ja seuralta soitettiin Pattayalla toimivalle papille, joka tapasi sisarukset. Seuralta myös autettiin siskoksia ottamaan yhteyttä heidän Suomessa ja Ruotsissa asuviin omaisiinsa.

Voi sanoa, että järjestelmä toimi, vaikka tosiasiassa sellaista ei tätä ennen tietoisesti ollutkaan olemassa. Kriisisuunnitelmaa ei seuralla ole kirjoitettu, mutta se toimi ilman kirjallista suunnitelmaakin. Tarvittiin vain oikeaan aikaan oikeassa paikassa olevia ihmisiä, joilla on hoksottimet tallella.

Ei kommentteja: