Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. marraskuuta 2013

Jomtienin saunassa

päivis: Luulisi, ettei täällä jokapäiväisessä helteessä kaipaisi saunaan, mutta toisin on. Välillä ja niin usein kuin on luontevasti mahdollista, on mukava saunoa Thaimaassakin. Tänään teimme sen Jomtienin saunalla.

Sauna on aloittanut toimintansa vasta tänä vuonna, tai ainakin se on tullut tietoisuuteemme vasta viime käynnin jälkeen. Olemme jopa saunan Facebook-kavereita.

Suu Finnairin hymyssä saunakaverin luona Jomtienilla.
Vaikka kaveruus syntyi niin kuin sika säkissä, se ei ollut pettymys. Sauna muistutti paljolti vanhaa tuttua korealaista saunaa, mutta uusi on tietysti aina uusi. Jomtienin saunassa on kaksi saunaa, kuten monessa muussakin paikassa: tavallinen kiuassauna ja höyrysauna. Minä jostain syystä viihdyn paremmin höyrypuolella, mutta täytyy myöntää, että Jomtienilla se tuntui hieman liian kuumalta paikalta. Siellä ei jaksanut olla niin pitkään kuin Lumpinin condon vastaavassa. Siellä asteita näyttää aina olevan muutama alle viidenkymmenen.

Jomtienin saunassa opetetaan myös suihkuetikettiä kolmella kielellä: englanniksi, thaiksi ja venäjäksi. Siinä uhataan sadan bahtin sakolla sitä, joka ei ennen altaaseen menoa peseydy.

Liekö pulahtelu Tuusulan Jokilammessa melkein Thaimaaseen lähtöömme saakka vaikuttanut, ettei Jomtienin saunan kylmäallas tuntunut juuri miltään. Siellä pystyi jopa uimaan kaikessa rauhassa. Virkisti se silti, kuten tietysti teki Jokilammen vesikin, joka viimeisiä kertoja uimassa käydessämme näytti kolme plusastetta.

Ei kommentteja: