Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 26. marraskuuta 2013

Hierojalla

päivis: Olin ensimmäistä kertaa eläissäni kokovartalohieronnassa. Täällä sitä kutsutaan öljyhieronnaksi. Rohkaistuin, kun naapurikadun (Soi Welcomen toisen puolen) hieromapaikan omistajarouva teki niin hyvän vaikutuksen minuun, kun viimeksi kävin jalkahieronnassa. Hyvä vaikutus tarkoittaa, että hän osasi hieroa, teki sen niin että tuntuu, ei siis sivelemällä.

Vaikka olen käynyt monesti hierojalla, on kokovartalohieronta ollut olevinaan turha. Nyt uskon, että se ei ole sitä. On hyvä kun kaikki kipeät ja vähemmän kipeät paikat hierotaan yhdellä kertaa. Kaikkien "näyttöpäätetyöläisten" tavoin minullakin ovat niskat jumissa. Kuulin vain kireää lonksetta, kun rouva otti hartiani käsittelyyn.

Yksinkertaisimmillaan hieronnan voi hoitaa rantahiekalle levitetyn
peiton päällä. Tässä mieshierojan käsittelyssä taitaa olla joku falangi.
Minunhan pitäisi olla lähes hieronnan asiantuntija, sillä tein hierojan ammatista aikoinani gradun. Jotain muistan niiltä ajoilta ja aiheesta, muun muassa sen, ettei Suomessa ole tapana hieroa mahaa. Vaan täällä mahakin sai oman käsittelynsä. Voi olla, että senkin suhteen metodit ovat muuttuneet. Minun opiskeluaikanani Suomessa oli vielä paljon kouluttamattomia hierojia, joku heitä ehkä kutsuisi kansanparantajiksi. Tekivät kuitenkin hyvin paljon samalla tavalla työnsä kuin koulutetutkin. Ja puitteetkin olivat samat, ellei sitten hieroja kulkenut ihmisten kodeissa. Sitä tosin tapahtuu edelleenkin. Monelle asiakkaalle se voi olla mukavampi vaihtoehto.

Tuskin täällä Thaimaassa kovin paljon on koulutettuja hierojia. Varmaan moni on ollut eräänlaisessa oppisopimuskoulutuksessa, jossa aikansa toisten työtä katsottuaan ovat olleet valmiit aloittamaan itsenäisen hierojan työn. Ainakin rannoilla olen näihin aluksi sivusta seuraajiin törmännyt. Ja taito siirtyy äidiltä tyttärelle. Tosin mieshierojiakin Pattayalla on. Erityisesti noilla sateenkaarirannoilla.

Ei kommentteja: