Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 30. syyskuuta 2013

Ennakonpidätysprosentti 46,5

jormas: Hesarin viikonlopun uutisointi Keiteleellä olevasta hoitokodista ja siinä sivussa Helsingin Ruusulankadun asuntolasta on poikinut useammankin keskustelufoorumin nettiin. Yleisesti ottaen niissä ihastellaan Keiteleen hoitokotia ja ihmetellään Ruusulankadun menoa. Sitä minäkin olen ihmetellyt useamman kerran. Nykymeno ja halu sen hallintaan on valitettavaa, sillä julkisuus on kääntynyt kaikkia asunnottomia vastaan.

Toistakin asiaa olen ehtinyt ihmettelemään. Se on verotus. Nyt on löytynyt valtakunnastamme 600 avainhenkilön joukko, joka on saanut valtiolta verohelpotuksen siten, että he  maksavat ansiotulostaan 35 % veroa. Hienoa sanon minä. Kun en itse ole verottajan määrittelemä avainhenkilö ja ajattelin mennä eläkepäivien ratoksi jatkamaan pätkän työelämässä antamani lupauksen vuoksi, niin siihen oli verottajalla sanansa sanottavana, kuten kuuluukin. Halusin nimittäin pitää eläkkeestä sen ennakkoprosentin, joka minulle kuuluu, jos en tee sen lisäksi mitään palkkatyötä. Sitten halusin palkkatyölle oman veroprosentin. Se oli 46,5 %. Joten parin tonnin kuukausipalkasta matkakulujen ynnä muiden lellien ja lällien jälkeen, ei paljon jäänyt euroja hyppysiin. Oikeastaan jatkoa ei tarvinnut edes itse päättää, sillä orastava työnantajani karsi työn kuvan sellaiseksi, että sanoin ei kiitos.

Huomasin myös tulleeni päättäjien kusettamaksi, kun he markkinoivat, että työikää halutaan pitemmäksi vähän yhdelle jos toiselle. Sillä se ei ole koko totuus, vaan vain sivupolku. Pääpolku on, että kun on maksanut veroa minun tapauksessani lähes viisikymmentä vuotta, niin se ei verottajalle tai oikeastaan demokraattiselle yhteiskunnalle riitä, vaan se ei haluasi päästää minua vuosikymmenten saatossa itse maksamalleni eläkkeelle. Se on sivuseikka jatkanko työuraani, sillä pääseikka ja -asia on, etten nosta eläkettä. Vaan minäpä nostan. Ja teen mitä teen valitsemillani tavoilla ja verottaja nuolee näppejään. Mielenkiintoista on soveltaa tähän itse lanseeraamaani oppia: "Verottajalle kannattaa maksaa mtä verottaja pyytää, sillä muuten tulee päivä, jolloin verottaja tulee ja vie kaiken."

Tänä aamuna kävin päiviksen kanssa aamu-uinnilla entiseen taan. Ja osaomistuskoira Niilo piti vahtia, sillä sen mielestä  alle 30 asteinen vesi on katselemista varten. Tosin luulen sen olevan sitä mieltä, että vesi ei muutenkaan ole juomisen lisäksi tarkoitettu kuin katseltavaksi, vaikka suihkua se ei inhoakaan, jos ei rakastakaan. Meitä aamu-uinti virkisti kummasti ja suolaton vesi ei siitä paljon kylmene. Asteita oli 5,9.

Kaimalintumme Päivi on ehtinyt Romaniaan saakka. Käy katsomassa sen matkaa tästä:
http://www.luomus.fi/info/tracking/index.php/mapper/map/perapi_2013autumn_Paivi.

Ei kommentteja: