Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Tomaatin kypsymistä odotellessa

päivis: Selitin eilen jollekin, että olemme eläneet kesää jo lähes helmikuun lopulta saakka. Ensin meni pari kuukautta Thaimaassa, Singaporessa ja Malesiassa ja kun sieltä kotiuduttiin, toukokuussa alkoi olla kesäpäiviä, jotka äityivät ihan helteisiksi, kuten muistamme.

Tänään aamupäivällä, kun läksimme Laukaasta kohti Tuusulaa, aurinko paistoi ja lämpöä oli auton mittarin mukaan 19 astetta. Täysi kesä siis. Kesäksi kai tätäkin voi silti sanoa, kun Jokilaaksossa mittari näyttää vain 13 astetta ja vesisade on juuri tauonnut ainakin hetkeksi.

Tomaattisadosta tulee oletettavasti hyvä.
Kasvihuoneessa retiisit ovat kasvaneet niin, että kohta pitää istuttaa uusia. Ensimmäinen sato on jo lähes syöty. Viikonlopun aikana salaattikin on pukannut uusia lehtiä vimmalla, samoin persilja on kasvanut kovasti. Ruohosipuli sen sijaan on tainnut jäädä avomaankurkun lehtien varjoon. Kurkkuja ei vielä ole näkynyt, ehkä vähän kukan alkuja. Tomaatteja sen sijaan tulee varmaan yhtä hyvin kuin viime kesänä. Niitä on ainakin jo kilon verran kypsymistä vailla.

Kasvihuoneen ulkoseinustalle istutimme viime kesänä säkkeihin mansikoita. Niistä ei kovin montaa marjaa saatu silloin, mutta nyt, kun otimme mansikat pois säkeistä ja istutimme uudelleen samaan paikkaan, ne ovatkin innostuneet kasvamaan ja kasvattamaan varsinkin lehtiä, mutta myös kukkimaan. Paljon raakileita on jo näkyvissä. Sato näkyykin valmistuvan vasta toisena kesänä. En tiedä, onko tämä ihan normaalia. Mukava kuitenkin on huomata, että viimekesäinen ostos ei ollut ihan turha.

Myös kymmenen maahan kaivettua perunaa ovat alkaneet lykätä vartta. Saamme siis juuri meidän tarpeisiimme sopivan perunasadon tänäkin vuonna.

Ei kommentteja: