Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Pattaya Suomi-Seurasta ry

jormas: Tänään pidimme Pattaya Suomi-Seura ry:n www.pattayasuomiseura.fi perustamiskokouksen. Tai oikeammin pitäisi kai sanoa, että tulevan ry:n, sillä muutenhan yhdistys on ollut olemassa jo kymmenkunta vuotta.
Joka tapauksessa meitä oli koolla pari alle kymmenen Jyväsjärven rannalla hotelli Albassa.

Jos toimija ei ole rekisteröitynyt esimerkiksi yhdistykseksi, ovat hallituksessa olevat henkilöt itse vastuussa kaikesta. Näin on siis ollut tässäkin tapauksessa.

Lisäksi rekisteröityminen auttaa meitä etsimään uutta rahoitusta toiminnallemme, sillä esimerkiksi Raha-automaattiyhdistys on tehnyt päätöksen, jonka mukaan se voi määrätyin edellytyksin rahoittaa toimintaa myös ulkomailla. Ja siihen tarvitaan juridinen, yleishyödyllinen toimija. Tähän saakka merimieskirkko on ollut käytännössä ainut ulkomailla toimiva järjestö, jota Ray on rahoittanut.

Ja kun Thaimaan asioista aloitin, jatkan samalla aiheella. Saimme eräältä yhteistyökumppanilta Thaimaassa kirjeen, josta kopion yhden kohdan tähän:

"Vaikka vieraassa maassa asuvana pitäisi kunnioittaa isäntien tapoja ja uskomuksia, niin joskus kyllä pistää ajattelemaan onko täällä aina kaikilla ihan koko sarja synapseja käytössä: Tässä Chonburissa mennä viikolla tapahtui liikenneonnettomuus jossa metallitehtaan johtaja oli matkalla isänsä hautajaisiin uudella Lamborghini merkkisellä urheiluautollaan. (Tarina ei kerro oliko isän perintö jo jaettu, ja sillä mitään tekemistä italialaistuotteen  hankintaan tavallisen japanilaisen sijaan...) Noh, vettä satoi kovasti ja kuinka ollakaan tällä nuorella johtajalla sitten lähti tämä italialainen orhi ”lapasesta”, ja mossahti suoraan lyhtypylvääseen. Lambosta nokka vekillä ja matkan teko tyssäsi siihen. Paikalle sattuneille median edustajille johtaja kertoi pyörein silmin kuinka hänen henkikultansa oli säästynyt vain ja ainoastaan syystä että hänellä oli kaulassaan ajon aikana 3 onnenamulettia. Onnettomuuden kuvista saattoi päätellä näin maallikkokin että hengenlähtöön oli vielä matkaa monta kertaa kovempi osuminen ja huomattavan paljon huonommat auton turvalaitteet.
Näin henkimaailman asioista mitään tietämättömälle tuli myös mieleen että olisiko ehkä kannattanut ottaa se neljäskin amuletti mukaan; se mikä olisi estänyt koko tömäyksen!
On joskus huvittavaa todeta kuinka tosiaan taikausko ei ole pelkästään kouluttamattomien yhteiskunnan alapään edustajien vankka uskomus, vaan ihan samalla tavalla suurten johtajien elämän perusarvo. Ja kun seuraa maan ylintä johtoa niin ei vaan voi välttyä ounastukselta, että amulettien ohella asioita ohjaamassa on niin lantit, pitkät tikut, apilat, rusakon käpälät, varvut kuin monet muutkin suuret tiedonlähteet."

En jaksa ymmärtää ihmisiä, jotka asenteellisesti asettavat jotkut muut ikään kuin tyhmemmiksi tai jotenkin muuten niin sanotusti alempiarvoisiksi, jota mielestäni yllä oleva kirjoitus osoittaa. Suomalaisilla on aivan omat taikauskonsa neliapiloineen,  13. päivä ja perjantaineen, mustine kissoineen, tikapuiden alta kävelyineen, onnenkaulakoruineen ja muine amuletteineen sekä taika- tai muine uskoineen ja niin edelleen.
Itse kuulun mielelläni niihin, jotka uskovat tai ainakin jättävät mahdollisuuden jollekin, jota ei oma järkeni riitä ymmärtämään. Omaa elämääni kummasti virkistää ajatella kohtaloa ja sitä olenko ylipäätään itse suurta tai pientä sattumaa, vai onko joku äitiäni ja isääni suurempi voima jossain tarkoittanut, että synnyn, elän, olen olemassa, kuolen, mutta jatkan eloani jossakin muodossa jossakin.

Ei kommentteja: