Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Merikonttikoti sisustetaan

päivis: Olin pitkään siinä luulossa, että Asuntomessut vietäisiin läpi vain viitteellisellä sisustuksella. Pari Fatboy-säkkituolia olohuoneen paikalla ja muutama istuintyyny jonnekin puolihuolimattomasti aseteltuna. Kylppäriin ajattelin pari pyyhettä koukkuun tai allaskaapin päälle (jos tilaa on) kauniisti taiteltuna.

Vaan tämäkään ei mene niin kuin siinä ruotsinkielisessä suosikkiohjelmassa. Duokoti sisustetaan, sanoo Jorma.

Kun tämä oli lausuttu ääneen, alkoi kalusteiden suunnittelu. Meillähän on tietysti sitä sun tätä, mutta kaappeja ei lainkaan. Niitä ostettiin kolme kappaletta Ikeasta ja sen jälkeen huomattiin, että ne eivät mahdukaan kapeaan tilaan niin kuin oli ajateltu. Se suunnitelma meni uusiksi, mutta toisaalta kaappeja ei tuoda Hyvinkäälle, sillä päädyn arkisisäänkäynnin vierestä on messujen ajaksi varattu paikka kaappisängyn esittelijälle. Jokilaaksossa tuo paikka sisustetaan eteistilaksi.

Duokodissa on messuilla kaksi sänkyä, sillä olemme myös ostamassa puista parvisänkyä Kuusamosta. Se on tarkoitus kasata ennen messujen alkua ja sijoittaa paikkaan, jossa se tulee olemaan jatkossakin. Laukaasta toimme viikonloppuna Fatboy-tuolien lisäksi ne neljä istuintyynyä, jotka nyt sijoitetaankin ison päätyikkunan eteen markkeeraamaan ikään kuin lepopaikkaa, josta on mukava katsella maisemaa. Niiden seuraksi viemme keinutuolin, jonka Jorma sai joskus työkavereiltaan. Tuusulassa tuo paikka sisustetaan ihan erilaisella kokonaisuudella, jossa myös on mahdollisuus katsella maisemaa, mutta myös istuskella pöydän ääressä.
Edessä oleva Sinkkukoti on vielä vaiheessa. Takana rinnakkain olevat
kaksi Duokodin merikonttia ovat jo lähes valmiina lähtemään Hyvinkäälle.
Ikeaa Duokotiin tulee vähän sinne sun tänne. Keittiöön viemme kaksi baarijakkaraa, jotka on ostettu jo monta vuotta sitten. Samaa sarjaa olevan keittiön pöydän ja neljä tuolia saavat paikan parvisängyn alta. Kokeilemme ainakin, jos ne voisivat toimia työpöytänä ja -tuoleina. Laukaassa, jossa säkkituolit ovat olleet, kokemus on osoittanut, että usein päädymme tietokoneinemme löhöämään säkkituoleille. Todistetusti se onkin ihmiselle parempi asento kuin tuolissa istuminen.

Ikean kaksi suurta seinävalokuvaa mahtuvat Duokotiin tai sitten ei. Toinen ainakin mahtuu. New Yorkin mustavalkoinen kaupunkimaisema on jo ollut Mäkelänkadun kodin seinällä. Sademetsän keskellä (tai luonnon helmassa kuitenkin) oleva riippusiltakuva ostettiin joskus muinoin ja se on vielä paketissa. Se päätyy johonkin suuren päätyikkunan läheisyyteen pitkälle seinälle.

Ei kommentteja: