Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Ranen lepakkoauto

jormas: Minulla on kaveri. Jo Jyväskylän ajoilta, nimeltään Rane. Jossain vaiheessa saatoin kirjoittaa, että kun mies lähti Pattayalle, toi hän monessa mukana olleen Saab-autonsa talviunille Jokilaaksoon. Ja kun kesä koitti, haki Rane kärrynsä pesästään ja huristeleli sillä Keski-Suomeen.

Mutta ei aikaakaan, kun mies jo soitteli, että arvaapa kenen tai minkä pesä oli autossa. Ja minähän arvuuttelin, että countrykaniemme, niiden tai niiden lintujen, hiirten ja taisinpa veikata käärmettä ja rottiakin.
Ei tärpännyt mikään, joten Rane antoi viiden pisteen vihjeen. Talviasukkaat olivat syöneet Saabin kattoverjoilun, jonka jälkeen en enää osannut arvailla senkään vertaa. Sain vielä neljänkin pisteen vihjeen, että syöty oli myös kahdet lenkkitossut, mutta minä olin arvauksineni ulkona kuin lumiukko, joka tosin ei näillä keleillä kauaa ulkona pysy kasassa.

Pesäntekijöiksi paljastuivat lepakot, joista pari löytyi päivänsä päättäneenä autosta. Toinen lepakkovainajista oli onnistunut pääsemään talvasuntonsa takakonttiin ja haju oli kuulemma ollut melkoinen, kun korjaaja oli avannut takaluukun.

Seuraavana taidamme tehdä koteja lepakoille.
Yksi lepakko syö monta tuhatta hyttystä yössä.
Joten saattaa olla, että Jokilaakso kesäautojen talvipaikkana menettää suosiotaan, kun juttu leviää, sillä kaimani Jorma, niin sanottu Mikkelin maisteri on hänkin pitänyt autoaan samassa paikassa. Että älkää viekö kärryjänne sinne, sillä lepakot tai muut luonnon eläjät syövät ne.

Nimittäin lepakot eivät ole ainoita, jotka tulevat liiankin tuttavallisiksi reviirillemme . Kerran olivat Matkakodistamme hiiret syöneet yhtä jos toistakin, mutta ei siinä kaikki. Ihmettelimme kerran saman kärryn kanssa, että miksi pissapojassa ei pysy vesi eikä sen kummemmin tenukaan.
Ja kas hiiret olivat jyrsineet letkut poikki ja juoneet juomat. Että jo on välillä maailma meilläkin mallillaan, sillä monella ei taida olla pihapiirissä korvikeaineita käyttäviä hiiriä.'

Mutta vielä yksi juttu. Martti (Smart) osa-autossamme kerran, kun otimme sen käyttöön kuukauden thaireissun jälkeen, eivät toimineen abs-jarrut. Auton veimme Veho-autolääkärille, sillä meillä oli kolmen vuoden huoltosopimus.
Kun haimme autoa, sanoi huoltomies tai -päällikkö, että vikakin löytyi ja jatkoi, että pannaan se nyt sinne huoltosopimuksen piikkiin, vaikka aihetta olisi muuhunkin. Kysyin, että kuinka niin. Tähän vastasi mies, että kun sen sopimuksen ei kuuluisi kattaa sitä, että jotkut jyrsijät ovat syöneet sekä letkut että johdot.

Ei kommentteja: