Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Makuja on monenlaisia

päivis: Viime aikoina on varattu hotellihuoneita netin kautta useammastakin maasta. On ollut mielenkiintoista huomata, miten eri tavalla hotellivieraat arvottavat yöpymispaikkojaan. Pääsääntöisesti samasta hotellista löytyy sekä hyviä että huonoja arvosteluja. Joidenkin mielestä paikka on aivan mahdoton ja toiset taas kertovat käyttävänsä samaista hotellia jo toistamiseen tai ties monettako kertaa. Siksi, että heistä se on hyvä.

Asiakasarvostelujen perusteella ei siis voi oikein vakuuttua. Jos moni sanoo, että hotellihuoneet ovat pieniä tai tilavia, niin sitä ne varmaan ovat. Kaikki muu saattaakin sitten olla makuasia.

Me olemme tyytyväisiä Royal Penangiin, jonne varasimme netin kautta vielä kaksi lisäyötä. Lähdemme lauantaina junalla Singaporeen ja perjantain ja keskiviikon väliin jäi vielä kaksi yötä, jotka siis päätimme pysyä täällä. Ei tietenkään yksistään hotellin vuoksi, vaan siksi, että Penangin George Town vaikuttaa ihan kelpo paikalta.
George Town on päässyt Unescon maailmanperintökohteeksi kolonialismin
aikaisten kaupunkitalojensa ansiosta. Suurin osa niistä on tosin aika kehnossa
kunnossa, mutta muun muassa tämä kadunvarsi hotellimme lähellä on
laitettu ainakin ulkopuolelta hyvään kuntoon.

Mutta jos olisimme etukäteen olleet esimerkiksi irlantilaisen seinänaapurin mielipiteen varassa, emme olisi edes ajatelleet tänne tuloa. Tapasimme päivällä miekkosen, joka purki tyytymättömyyttään hotellin siisteyteen. Miehen olisi ehkä kannattanut ensimmäisenä katsoa itseään peilistä, ennen kuin sanoo mitään toisten siivousjäljestä. Vanhassa hotellissa näkyy elämisen merkit, mutta siivottomuudesta olen kyllä eri mieltä. Sitä paitsi irlantilainen näkyi riiputtavan huoneensa ovessa lappua, jossa pyydetään olemaan häiritsemättä asukasta. Miten siinä sitten siivooja voi huolehtia tehtävistään?

Malesiassa alkoivat parlamenttivaalit ja lehtikirjoittelun perusteella Kuala Lumpurissa on erityisesti aktivoitu kaduille. Äänestyspäivä on 5.5. Poliisin mukaan kampanjan avaus sujui kuitenkin rauhallisesti. Siksi saattoi olla hyvä päätös pysyä täällä ja mennä junalla suoraan Singaporeen, eikä Kuala Lumpurin kautta. Täällä Penangissa vaalit ovat meille näkyneet vain monenlaisina lippuina, joita on pitkin katujen varsia. Puolueita tai ryhmittymiä on jokunen ja sen lisäksi, jos ymmärsin oikein paikallista lehteä, ryhmien ulkopuolisille on ollut tarjolla 30 erilaista symbolia käytettäväksi kampanjoissaan. Niitä ovat muun muassa kani, puhelin, kravatti, auto jne.

Ei kommentteja: