Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Angry Birds, Rasmus ja Kimi Räikkönen Malesiassa

jormas: Elvistelemättä on tullut sen verran maailmalla resuttua, että on sattuman kauppaa ja tähtien asennosta kiinni mitkä seikat ihmetyttävät. Palloa on kierretty vuosien ajan ristiin ja rastiin, joten mukaan on mahtunut vaikka mitä. Ehkä kaikista vähiten kuitenkin vastoinkäymisiä ja vastamäkiä, mutta niiden kohtaaminen ja tallustelu taitaa olla asenteestakin kiinni.

Tämän ikkunan toisella  puolelle herra tai rouva Häkki
punoo seittiään, mutta toivottavasti ei kuole nälkään.
Täällä Penang-saarella suurin ihmetyksen aiheeni on hämähäkki, joka asustaa korkean hotellin ikkunamme ulkopuolelle seittiään kutoen aamusta iltaan. Välillä herra tai rouva  Häkki nukkuu verkkonsa päällä tai siihen takertuneena kaikki raajat yhdessä sykkyrässä. Välillä taas sillä on täysi työ päällä, kun se kutoo ansaansa ylös ja alas, oikealle ja vasemmalle.
Mutta mitä sitten matkakotieläimessämme ihmettelen? Että kuka tai mikä lounaasta käyvä erehtyisi sen verkkoon korkealla seinällä tai miten käy Häkille, jos niin sanotusti ei kynnet pidä, vaan tulee äkkipudotus maan pinnalle?
Taitaa nimittäin käydä niin, että se ei tässä elämässä takaisín kotiin löydä, vaikka ilmalento sinällään lienee useimmilla hyönteisillä päättyvä johonkin muuhun kuin jalan katkeamiseen.

Kun lähdimme Thaimaasta Singaporeen, josta jatkoimme Kuala Lumpuriin ja sieltä Malesian toiselle puolelle, ei ole suomenkieltä kuulunut, vaikka läheltä piti eilen illalla ja tänä aamuna.
Eilen nimittäin katselimme televisiosta kuinka Kimi selvisi Bahrainin radalla palkintopallille. Ja haastattelukin kuultiin, jolloin ajattelin, että entiseen  tapaan Kimi sanoo sanasen tai pari myös äidinkielellään. Vaan ei, joten tilanne jäi läheltä piti sellaiseksi.
Tänä aamuna vastaavasti kuuntelimme radiosta ehkä paikallista, englanninkielistä asemaa ja kas, Rasmushan siellä musisoi. Vaan ei sekään suomeksi, joten läheltä piti taas kotikielen kuuleminen.

Kolmas kotimainen, joka täällä  joka puolella on kurssissa, on Angry Birds, johon hahmoon törmäämme mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Vihainen Lintu olisi oiva virtuaalilemmikki Merikonttikotiimme asukkaaksi lisäksemme ja seuraksi luomallemme virtuaalihenkilö Soini Strandénille, josta jossain mutkassa lisää.
Kyseinen virtuaalihenkilö kelpasi ainakin lehden tilaajaksi Jokilaaksoon, joten katsotaan mitä muita  tehtäviä Soini Strandén saa Elämän tähden ry:ltä hoidettavaksi. Ainakin siitä tulee yhteisen virtuaalitoimistomme boss.

Ei kommentteja: