Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Nettiriippuvuus ja vähän muutakin

jormas: 4476 stepsiä eli askelta, kun luuhattiin vähän kaupoilla, mutta pidettiin varsinaisesta lenkkeilystä yhdessä sovittu viikottainen vapaapäivä.

Vajaa vuosi sitten kartoittelin minkälainen yksi laite voisi kattaa kattavasti puhelimen tarpeeni yhdistettynä mahdollisimman monipuolisesti pienensorttisen tietokoneen käyttööni. Aivan täydellisyyteen en päässyt, mutta lähelle sitä. Laite on Samsung 7.7.

Excelin taulukkolaskentaan en osaa tehdä sillä kaavoja samoin kuin ylläpitämieni nettisivujen päivitys onnistuu kehnonlaisesti. Samoin on blogimme kirjoittamisen laita. Muu kaikki sillä sitten hoituukin hienosti. Tai jos hiuksia halkoo, niin Skypellä soittaessani en saa niin sanottua korvakaiutinta toimimaan, vaan laite kailottaa kaiken toisen osapuolen puhumat kuulijan ympäristölle. Siksi kuljetan mukanani erillisiä korvakuulokkeita, joiden avulla ongelma poistuu.

Niistä on sekin hyvä puoli, että katselen laitteella myös elokuvia ynnä uutisia milloin miltäkin palvelun tuottajalta.

Sähköpostiosoitteita, joiden postia seuraan, on seitsemän. Niiden joukossa on henkilökohtaisten lisäksi myös joitakin yhdistyksiä. Kuten www.elamantahden.fi ja www.pattayasuomiseura.fi.

Mitä muuta sillä sitten teen? Otan viiden megan kameralla valokuvia ja videon pätkiä, tallennan niitä itselleni, mutta jaan myös Picasan kuvapalvelun ja sähköpostien kautta niitä maailmalle uteliaiden ja tiedonhaluisten töllisteltäviksi.

You Tubeltakin tulee silloin tällöin etsittyä ajan- ynnä muuta vietettä sekä viihdettä. Myös Twitter ja Facebook on osa Samsungin käyttöäni.

Googlen kartta- ja paikannuspalveluita käytän myös. Esimerkiksi Hua Hinissa ollessamme pällistelimme "päiviksen kaa" linja-autoasemalla minneköhän majoittuisimme. Katselimme netistä meitä miellyttävää hotellia, joka olisi sopivan hintainen ja jossa oli tilaakin.
Sinne löysimme oikopäätä, kun klikkasin paikannuspalveluissa hotellin kotisivulinkkiä. Ja jo vain, 2,2 kilometriä tuohon suuntaan 20 metrin tarkkuudella.
Tabletistani löytyy myös oiva suomenkielinen, varsinainen navigointiohjelma, joka onkin hyvä väline silloin, kun on ajamalla suunnistettava jonnekin.

Entäpä mitä muuta? Vaikka koneessa on Anroid-järjestelmä, avaa ja tallentaa se tärkeimmät Windows ja Adobe ohjelmat kätevän Polaris ohjelmapaketin avulla.

Piirustusohjelmalla väännän välillä jonkun jutun itselleni tai muille silloin, kun jostakin on tehtävä niin sanottu rautalankamalli.

Chattailuakin tulee tekstiviestien lisäksi harrastettua joidenkin kanssa vastapuolen valmiuksien ja tottumusten mukaan.

Aivan oiva apuväline minulle, jolla kielitaito on varsin rajallinen, on Googlen kääntäjä ja sen yhteydessä olevat sanakirjat. Se kääntää vaikka mitä vaikka mille kielelle ottaen huomioon esimerkiksi thaikielen omat kirjaimet. Kun menen kauppaan ja tarvitsen hiustenleikkuukoneen, kirjoitan sen kääntäjään suomeksi ja se kääntää sen myyjälle thaiksi, jos hänen englantinsa ei taivu ymmärtämään luettua tai lausumaani.

Laskintakin tulee käytettyä aika paljon, kuten myös säätietoja. Niihin olen tallentanut kymmenen eri paikkakunnan tiedot muistiin, joten hetkessä voin katsoa paljonko on Novosibirskissä juuri nyt pakkasta ja mitä ilmoja sinne ja sinne sun tänne ennustetaan tulevaksi viikoksi. Jokilaaksossakin pitelee pakkasia näköjään edelleen.

On oikein mukavaa olla tupakan ja viinan sijaan tietokoneriippuvainen.

Ei kommentteja: