Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 19. tammikuuta 2013

Heinäpoutaa ilman hyttysiä

jormas: Viime yönä oli tämän talven kuivin keli, sillä aamulla oli pakkasta yli -30 astetta. Näin oli yhden yön osalta myös viime talvena.
Pakkaskelissä on ainakin yksi ehdoton puoli. Ei näy ilmassa eikä kuulu korvan juuressa saati tunnu iholla verta lounastamassa hyttysiä.

Ilma olisi ollut myös mitä mainioin avannossa pulahtamiseen tai peräti uimiseen. Sillä mitä kylmempi ilma, sitä lämpimämmältä lähes nolla-asteinen vesi tuntuu.
Jokilaaksossa ovat olleet avannot tekemättä toistaiseksi, joka sekin saattaa ajan saatossa muuttua, jos innostumme tekemään saunan. Ehkä kontti-sellaisen tai tynnyrisaunan.

Avannosta esimakua saan kuitenkin, kun tepastelen näillä keleillä crocsit jalassa ja vain froteinen kylpytakki päällä hakemaan aamun postin "ison tien" varresta. Myllykyläntielle ja takasin matkaa tulee noin 700 metriä.

Koko talven viime talven tapaan olen myös käyttänyt lautaista Huvimajaa tarpeiden tekemiseen, siis niiden, jotka tietämäni mukaan kuningaskin tekee yksin ilman henkivartijoita tai muuta seuraa. Puuceessäkin käyn siis aamuisin ja vähän muulloinkin samassa asussa (helmat nostaen). Mitä kipakampi keli, sitä vähemmän tulee pytyllä näillä keleillä viivyttyä ja luettua vaikkapa Keski-Uusimaata. Keltainen Keskari sinällään sisällön puolesta istuisi usein varsin hyvin ahterin pyyhkimiseen.

Viime talvena pidimme Matkakodissamme välipohjan lämpimänä, sillä käytimme auton vesiä suihkuineen, pesualtaineen ja toiletteineen. Niin paljon välipohjan lämmittäminen vaikutti, että samoilla sisälämmittimien tehoilla, oli -30 asteen pakkasessakin lämpöä tuvassa reilusta yli +20. Vaan tänä aamuna oli toisin ja mittarissa oli +12. Mutta hyvin selvittiin, kun muisteltiin isovanhempien juttuja, jolloin aamulla oli koiran ruuat ja kissan maidot pirtin lattialla jäässä.

Mutta huomenna mennään matkamessuille ja katsotaan onko siellä lentotarjouksia Thaimaan lämpöön. Jos ei niin sitten ostetaan liput muuten vaan ja lähdetään puoleksitoista kuukaudeksi etätöihin uima-altaalle. Ja sen päälle tai ohessa pidetään pikkuisen lomaa, sehän on selvä. Takaisin tullaan yhtä matkaa muuttolintujen kanssa.

Ei kommentteja: