Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 23. lokakuuta 2012

Palveluja kannattaa käyttää

päivis: Täällä Thaimaassa tulee käytettyä huomattavasti enemmän kaikenlaisia palveluja kuin kotimaassa. Mikä on käyttäessä, kun hinnat ovat aivan jotain muuta kuin meillä Suomessa. Esimerkiksi julkinen liikenne tarkoittaa täällä tavallisten taksien lisäksi mopotakseja ja lavatakseja. Mopotakseja en ole koskaan käyttänyt, joten niiden hinnoista en tiedä. Meiltä Pattayan keskusta-alueelle pääsee lavataksilla 10 bahtilla eli suunnilleen 0,25 eurolla. Jos ajaa tietyn aluerajan yli, hinta kaksinkertaistuu. Aika pitkän matkan kymmenellä bahtilla kuitenkin saa matkustaa.

Hieronnat, manikyyri ja pedikyyri ovat halpaa huvia. Tunnin jalkahieronta maksaa suunnilleen viisi euroa. Yleensä jalkahierontaan kuuluu myös käsien, niskan ja hartioiden hieronta, mutta nyt olen nähnyt mainoksia, jossa nuo jaloista kauempana olevat ruumiinosat on jalkahieronnan yhteydessä hinnoiteltu erikseen.


Jorma ompelutti kassiinsa uuden vetoketjun rikkoutuneen tilalle. Hinta 50 bahtia eli noin 1,25 euroa. Hain äsken kuvan pyykit pesulassa. Paksu nippu puhdasta pyykkiä. Hinta 300 bahtia. Nyt on tullut moneen paikkaan mahdollisuus laittaa itse pyykit koneeseen, mutta käytämme pesulapalveluja jo siksikin, että on mukava saada pyykit silitettyinä. Kotona silittämistä ei tule harrastettua kuin pakon edessä.

En kirjoita noita esimerkkejä rehvastellakseni halvoilla palveluilla. Kirjoitan tätä siksi, että tiedostan varsin hyvin täkäläisen palkkatason. En siitä aiemmin tiennyt mitään summia, mutta uusin Pattaya Business Supplement -lehti kirjoittaa aiheesta. Sen mukaan Bangkokin ja viiden sen lähimmän provinssin sekä Phuketin alueella kuuluu noudattaa minimipalkkalakia, joka tarkoittaa 300 bahtia päivässä. Vähimmäispalkkalain on tarkoitus astua voimaan koko maassa ensi tammikuusta alkaen. 300 bahtia on suunnilleen 7,5 euroa. Sama rahasumma siis, jonka maksoimme kotikadun varrella olevalle pesulalle.

Minimipalkka on todella minimaalinen, joten ei kannata ihmetellä, miksi hinnat täällä enimmäkseen ovat niin halvat. Se ei ole selvinnyt, miksi toiset voivat viettää vapaapäiviä ja toiset näyttävät painavan töitä joka ikinen päivä. Nyt on vietetty jonkun aiemman kuninkaan syntymäpäivää. Se taitaa olla tasan tänään. Juhlinta on alkanut jo viikonvaihteessa ja loppunee huomiseen mennessä. Pattayalle on tullut Bangkokista paljon juhlapyhien viettäjiä. Sen kuulemma näkee muun muassa autojen rekisterikilvistä, mikäli osaa lukea thaita.

Buddha-uskovaiset ovat nyt myös kärvistelleet kasvissyöjinä. Syystä, jota en tiedä, lihan syönti on ollut kielletty. Hyvä juttu tietysti minun mielestäni. Nakluassa olisi päässyt jopa osallistumaan kasvisruokafestareille. En ole vieläkään syttynyt thaikkuruoalle, joten festarit jätettiin väliin.

Ei kommentteja: