Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Merikontti, koti ja asunto

jormas: Konttikotihankeemme, Duo- ja Sinkkukodit ovat viimein edenneet Vihdin Selkissä, Samaria ry:n tekemänä vaiheeseen, että varsinainen rakentaminen voi alkaa.
Aaltopeltimäiseen seinäpintaan on kontteihin tehty alas lattiaan ilma-aukot, sillä päädyimme seinämateriaalissa levyihin puhallettavan uretaanin sijaan. Yksi ratkaisuun vaikuttava tekijä oli, että tällöin eristäminen voidaan tehdä niin sanotusti omin voimin. Ajatushan on, että jatkossa koteihin muuttavat ihmiset voisivat olla myös tekemässä koteja itselleen.


Duokodin aihiot kyljellään
Eristemateriaali on tilattu ja samalla sovittu myös yhteistyökumppanuus SPU Oy:n kanssa. Seuraava työvaihe on pohjan eristäminen, josta ensimmäisessä vaiheessa eristelevyt asennetaan teräskuoren ulkopuolelle.
Tämän jälkeen kontit käännetään takaisin oikeaan asentoon ja aloitetaan koolaus ja seinien vahvistaminen sekä tehdään ovi- ja ikkunaaukot. Luonnollisesti ilmastointi ja takkakin piippuineen vaativat omat aukkonsa.

Nyt on hanke jälleen kerran aikataulutettu ja tavoitteeksi on asetettu ensi kesän asuntomessut Hyvinkäällä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, olemme siellä kuukauden esittelemässä sekä Sinkku- että Duokotia, jotka ovat messualueella koko ajan.
Tosin rahoituskin on kokonaan vielä auki ja rakennusluvan jättämisestä Tuusulaan on nyt kulunut kolme viikkoa, joten hankkeen osalta edetään jännittäviä ja mielenkiintoisia aikoja.

Ei kommentteja: