Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 15. elokuuta 2024

Ulkona syömässä

Joku päivä aiemmin kirjoitin virkistäytymispäivästä, kun menin Myllykylästä joukkoliikenteellä Helsinkiin ostamaan muun muassa entisestä Stockmannin Herkusta, nykyisestä Food Market Herkusta entrecote pihvin ja salaattia.

Eilen oli valmistuksen ja syömisen aika, mutta ennen sitä piti tehdä hieman valmisteluja, sillä lähdin ulos Myllykylän laavulle syömään. Ensin kävelin hevoshaan vieressä olevalle Jonanssonin luonnonlähteelle. Jolla kyllä taitaa olla toinenkin nimi, jonka olen unohtanut. Ehkä joku kyläläinen kertoo sen?

Hevosetkin olivat tulleet laitumelle päissään oikein komeat ötökkäsuojat. Annoin molemmille kolme Puuilosta hankkimaani korppua ja kerroin kuulumisiani. Sitten täytin keraamisen ruokajuomapulloni lähteestä hevosten seuratessa touhujani uteliaisuuttaan ja lisäkorppujen toivossa. Ehkä huomenna tai tänään on taas niiden aika. Samalla voin miettiä mitä pollen tai kahden korvien välissä mahtaa liikkua. 


Lastasin kyytiin lehtipuisen grillihiilisäkin, sytytysnestettä, tulitikkuja, puiset pihdit, tietty pihvin ja kreikkalaisen salaatin ruokailuvälineineen sekä Arabian 24 posliinilautasen, sillä tyyliä pitää olla vähintään ripaus. 

Hyvin olisin voinut mennä jalkapatikallakin viereiselle kalliolle, jolta näkyy yhdessä kuvassa alhaalla Jokilaaksossa sininen merikonttivarastomme/Omia polkuja kulkevien kauppa. Mönkijällä kuitenkin siksikin, että olin päättänyt siivota laavulta roskat ja kuljettaa ne omaan jäteastiaani. Vain pantilliset pullot ja tölkit jätin katoksen alle. Jos eivät kelpaa lapsille tai muille, vien ne ehkä lähipäivinä itse kauppaan. Paljon on suomalaisessakin siisteydessä parantamisen varaa, tuumailin roskia kerätessäni.

Oli kyllä oikein mukava kokemus kauniissa kesäpäivässä, sillä ei hyttysen hyttystä. Ainoastaan joku pieni kärpänen kärkkyi osaa itselleen silmän välttäessä. Ehkä lähipäivinä menen taas "ulos syömään", kun katson ensin ruokakaupasta tai pakastimestani mitä voisin laavun grillitulilla helposti tehdä vaikkapa paistinpannussa.

Ei kommentteja: