Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 20. elokuuta 2024

Suomikotini viihdekeskus

Aamulla ennen kuutta oli Jokilaakson ulkolämpötila seitsemisen astetta. Viileät yöt viilentävät myös Tuusulanjoen, Jokilampien ja Purolammen vesiä. Pian ei minusta ole enää lampien selällä, ulpukoiden pienten lehtinippujen kiertäjäksi. Joten siirryn syksyiseen ja keväiseen tapaan takaisin pulahtelijoiden heimoon.

Oikeastaan vasta tänä kesänä oivalsin niiden kiertämisen uimalla. Yöuimistakin kerran, pari kesässä, välillä useamminkin olen harrastanut. Yön syleilyssä luonto on jollakin lailla ainutlaatuisimmillaan. Viime yönä käydessäni metsäwc:ssä ihmettelin myös mistä tulee niin paljon valoa. Kunnes muistin, että on superkuun aika. Luin, että Saturnuksen renkaatkin olisi voinut ehkä nähdä.

Tänään koittaa toivon mukaan uusi aika, kun liki 10 vuotta vuotta vanha televisio sanoi sopimuksen irti, ja päätin hankkia uuden, 50-tuumaisen kiinalaisen TCL:n Gigantista nuoren myyjän suosittelemana. Sosiaalisen median lisäksi vietän nimittäin laadukasta vapaa-aikaa TV:n parissa.

Katson etupäässä ulkomaalaisia sarjoja ja elokuvia sekä huippuyleisurheilua. Sitä kaikkes tulee kotiini useampaakin ilmatietä. Paras kuvanlaatu on tähän saakka ollut harava-antennin kautta, jonka toimivuutta tosin on vuosi vuodelta enemmän häirinnyt oheisen kuvan kasvava, olisiko raitapuu tai -pensas. Ehkä onkin eräänä päivänä ryhdyttävä metsuriksi.

Sähkötolpan viereisessä pylväässä on lautasantenni, jonka kautta kotiini on ohjelmaa lähettänyt maailmalta muun muassa Canal.

Sitten pylväässä on Elisan nettisignaalin antenni ja Merikonttikotini sisällä vielä vahvistin, sillä langaton lähetys ei kunnolla kontin teräspintaa läpäise. Sen kautta olen kuitenkin seurannut etupäässä Netflixiä ja Ylen Areenaa. Mutta ei tässä vielä kaikki. Illalla ja yölläkin luen vuoteessa sähkökirjaa tai jotain muuta, sekä katselen kämmenen kokoisella laitteella MTV Katsomosta sarjoja ja elokuvia. Siihen on kytketty Bluetooth-kaiuttimet, joilla kuuntelen myös podcasteja sekä musiikkia ympäri maailmaa.

Tänään siis tulee asennusfirma uuden television kanssa laittamaan viihdekeskukseni kameravalvontoineen uuteen uskoon. Niiden neljän kameran tallentavaa livekuvaa seuraan jokaisessa maailman kolkassa missä milloinkin olen.

Sen avulla jäivät kiinni omaisuuttani varastaneet rosvot, joiden päätymistä tuomiolle olen odotellut kolmisen vuotta. Juttu taitaa maata ja pölyttyä yleisen syyttäjän pydällä. Minä taas pohdin miten asiaa liikautan, vai enkö mitenkään. Ainakin kuulustelumateriaalista saisin oivia blogeja. Silloin pitäisi ehkä selvittää ensin miltä osin voin tehdä asiasta julkista joutumatta itse tuomituksi 👮. 

Ei kommentteja: