Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 14. maaliskuuta 2024

Härkäpäinen blogikirjoitus

Me Naisten -lehden päivän horoskooppi kertoo, mitä tähdet lupaavat tälle päivälle minulle: "Jokin hankkeesi on nyt aivan erityisen hyvässä myötätuulessa. Tänään kannattaakin satsata siihen ja jättää takkuisemmin etenevät projektit odottamaan."

Mutta mikä etenee nihkeämmän, mikä joutuisammin, siinäpä pulmaa kerrakseen. Ehkä se on inkkarikanootti, jonka hybridimelat ostin netin kautta Oulusta ja jotka saattavat saapua tänään Lahelan K-kaupassa olevaan Postiin. Seuraavana hankin todennäköisesti Klaukkalasta kanoottikärryt tai -vaunut, jolla voin viedä ja työntää vesikulkuneuvon veteen. Senkin aikaa tulee tulevana kesänä. 

Luulen, että horoskooppiennustuksilla on kannattajansa, kuten tähdistä tulevaisuuteen näkevillä. Ehkä siinä on viehätyksensä, taikansa ja sielukkuutensa, sillä lauloihan Rauli Badding Somerjokikin:

"Saapunut luokseni yö on

Silmäni luon taivaaseen

Tumma se katto tähtinä tuikkii

On katseensa tutkimaton

Suunnaton tähtien määrä

häipyen kaukaisuuteen

Niin pientä rataa maapallo mataa

omaansa ain' uudelleen

Tähdet tähdet, luoksenne tahtoisin pois

Tähdet tähdet, silloin mun helpompi ois

Tähdet tähdet, enkö jo tulla mä saa

Tähdet tähdet, ikuisuuksiin ajan taa... "

Itse hankin Thaimaasta mustan ja valkoisen härkäpaidan, joista toisen otin Suomeen. Se oli päälläni junamatkalla ja kävellessäni Bangkokin katuja. En tiedä mikä siinä paikallisille kolahti, mutta sain lukuisia peukutuksia ja myönteisiä palautteita. 

Halusin paidat monestakin syystä. Yksi oli, että olen härkä horoskooppimerkiltäni ja luulen, ettei moni ole hankkinut samanlaista tai -tapaista paitaa horoskooppinsa vuoksi. Toinen syy oli, että joka päivä "härkäpaimenet" taluttivat usein yhtä härkäänsä pitkin Thaikotiteitänikin ihmisten, moottoripyörien ja autojen joukossa laitumelle ja takaisin sierainten läpi vedetystä köydestä. Kolmas syy oli, että kanta-aamiaispaikkamme emänmän puoliso harrastaa tai pitää peräti työkseen härkiä. Kyseinen, hyvin mukava rouva myös hankki paitani. Neljäs syy oli, että kävin useana sunnuntaina katsomassa kuinka härät ottivat mittaa toisistaan. Luulen sen ympärillä pyörivän paikallisen vedonlyöntibisneksenkin.

Paita on myös hiljainen protestini härkätaisteluille, joissa etupäässä espanjalaiset kiduttavat areenalla vailla mahdollisuuksia olevan eläimen kuoliaaksi. Jossain päin maailmaa taitaa olla niin sanottuja härkäjuoksujakin, joissa härät päästetään kadulle etupäässä nuorten miesten juostessa niitä pakoon kirjaimellisesti henkensä kaupalla. Pahimmillaan härät tallovat jalkoihinsa jääneitä kuoliaaksi. Sitä en tiedä mitä eläimille tapahtuu juoksun jälkeen, sillä härät toimivat ylipäätään myös edelleen vetojuhtina.

Ei kommentteja: