Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 11. maaliskuuta 2024

Lentoa vaille valmis

Yö Avangard Capsulessa Suwarnabhumin lentokentälllä meni loistavasti, kuten ajattelin ja toivoinkin. Luulen, että tämä mahdollisuus on ollut 5 vuotta ja eilen mainittu hieman hinnakkaampi puolet kauemmin. Minuutilleen varauksen yhteydessä ilmoitetusta ajasta henkilökunnan ainokokainen edustaja piti kiinni ja antoi koodin luukkuun tasan kello 6 pm. Sitä hieman hämmästelin, kun Thaimaassa olen oppinut sinnepäin ja noin aikoihin. Ystävällisyys kyllä korvasi monin verroin neljän tunnin odotuksen, vaikka Hymyjen maassa se on Bangkokissa hieman enemmän kortilla kuin muualla. 

Koko kerroksen ainoat asiakkaille tarkoitetut saniteettitilat olivat remontissa tai muuten pois käytöstä. Lähimmät olivat seuraavassa kerroksessa, pitkän hallin toisella laidalla, liukuportaiden takana. Ajattelin rakkoni tuntien, että vähän on turhan pitkä matka yölliselle toilettireissulle. Joten hipsin 7-Eleveniin ja ostin litran vesipullon kierrekorkilla sekä terskaani sopivalla suuaukolla ja kaadoin veden muovikukille. Näin minulla oli pikkuhädällä vuodekäymälä eikä tarvinnut nousta tarpeille edes petistä✌️.

Lähtöselvitykset olin hoitanut jo eilen, mutta kun jonoa ei ollut, vaihdoin automaatin paperitulosteen pahviseen matkalippuun. Paikan koneeseen oli arponut Finnairin mikä lienee takimmaisen penkkirivin keskituolille, joten sekin oli suunnilleen kuten niin monesti aiemminkin.

Mielenkiinnosta kyselin paljonko olisi maksanut lippuluokan korotus seuraavaan. Vähän yli 300 euroa, sanoi sellaisen hankkinut matkakollega. Ajettelin, etten työelämässäkään saanut varsinkaan istumisesta kolmea kymppiä tunti käteen, joten istuin rahvaana rahvaan tai nuukien joukossa karvalakkiosastolla 13 tuntia. 

Koneessa istui vasemalla ja oikealla puolellani suomalaiset, pitkän linjan työelämän puurtajat, joten oli seuraa ja korvia mihin tyhjentää puolen vuoden aikana täyttynyttä suomen kielen sanavarastoa. Thaimaassa minua ymmärsivät eniten kissat, jotka sanoivat mau ja pienemmät miau. Koirat vastaavasti hau ja vuf sekä lehmät muu ja kilit bää. Kanat taas kertoivat kot kot ja kukko tietenkin kukko kiekuu. Varpusetkin kodeissaan ja sähkölangoilla puhuivat samaa kieltä kuin Suomessa.

Ei kommentteja: