Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 1. marraskuuta 2023

Matka Malesiaan alkaa

Eilen saapuivat matkakumppanini Arkista elämää Thaimaassa alias Rautiainen Roi Etistä ja  Harry Lime, Kolmas mies alias Harri Tuovinen Lang Suanista. Yötä ja tupakallakin mainiot, syntyjään Lieaksan miehen olivat Pattayan kaupungin ytimessä Hotel Mestissä. Näytti hinta olevan alle 700 bahtia. Tosin entinen pikkusikareiden polttaja Rofa on jättänyt tavan kokonaan. 

Mutta alkuiltaa istuttiin Morakot alias Tatan ja vähän minunkin kotona kuuden kilometrin päässä kirkolta. Thaimaassa kai pitäisi sanoa temppeliltä. Syötiin pihalla Tatan väsäämää Thai-iltaruokaa ja tehtiin toisiamme tutuiksi. Sade oli kastellut matkamiehet ulkopuolelta ja ehkä tasapainon säilyttääkseen taisivat hotellilla iltaa myöten kalibroida myös sisäpuolisen kosteusprosentin.

Tätä kirjoittaessa, lähtöaamuna kello kuusi vettä tulee taivaan täydeltä. Sen alati valehteleva netin ennustajaeukko, -ukko tai -robotti ennustaa päivää myöten laantuvan tai taantuvan peräti tyystin.

Niin tai näin, tänään lähdetään, mutta sitä ennen käydään paikallisessa, vaatimattomassa kantapaikassamme aamiaisella. Josta riittäneekin viikkotolkulla jälkikäteen puhuttavaa, sillä historiansa aikana siellä tuskin koskaan on istunut kolmea farangimiestä, saati suomalaista yhtä aikaa.

Märkä asfaltti lisää, jos ei pelkokerrointa niin varovaisuutta ainakin. Rofa on liikkeele 1200 kuutioisella Harley Davidsonilla, Harri 160 kuutioisella Honda Clickillä ja minä saman kokoisella Honda PeeCeeX:lläni. Toivoa sopii ja vähän huokaillakin, että etukäteen arvioiden viikkon, kahden ja useamman tuhannen kilometrin matkan suojelusenkelit ovat valppaina ja varjelevat seikkailumme.

Ei kommentteja: