Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 10. marraskuuta 2023

Matka jatkuu kohti Singaporea

Mutta ennen sitä vietimme eilisen puolipäivän Malakassa (malaijiksi Bandar Melaka), joka on malesialainen kaupunki ja Malakan osavaltion pääkaupunki. Siellä on yli puoli mijoonaa asukasta ja se sijaitsee Malakansalmen rannikolla. Malakka kuuluu yhdessä George Townin kanssa Unescon maailmanperintöluetteloon. Nähtävää ja koettavaa siellä olisi ollut moneksikin päiväksi.

Yksi kohteistamme oli ainakin osin veden päälle rakennettu moskeija, jonne emme päässeet kuin porteille. Kunnostustyöt ja norjalaiset olivat ja kansoittaneet paikan. Mutta kaupungin yläpuolelle nousevaan karuselliin pääsimme, josta olikin hulppeat näköalat joka puolelle merenrantakaupunkiin.

Oikeastaan jo aiemmin olisi pitänyt ottaa takaisin väitteeni, ettei Malesiasta hevin löydy uimarantoja. Sillä kyllä niitä löytyy, vaikka meressä emme ole ainakaan vielä käyneet uimassa.

Mutta matka jatkuu, vaikka Malakkakin olisi ollut oikein mukava kaupunki yöpymiseen. Me kuitenki jatkoimme matkaa ehkä sadan kilometrin päähän. Vuodesta 2009 lähtien Batu Pahatin kaupunki on väkiluvultaan Malesian 20. suurin kaupunkialue. Vuonna 2006 se ohitti Muarin ja tuli Johorin toiseksi suurimmaksi kaupunkialueeksi. Vuodesta 2012 lähtien Batu Pahat on ollut Malesian 16. suurin kaupunkialue väestömäärällä mitattuna. Kiinalaiset muodostavat suurimman osan väestöstä, 62 prosenttia, sen jälkeen on malaijia 36 prosenttia ja intialaisia ​​2 prosenttia.

Karjalaumamme johtaja Mekkaan
päin polvistuneena rukousmattonsa
päällä kyselemässä päivän ajovinkejejä. 
Koko eilisen päivän särki päätä ja olo oli kuumeinen enkä levollisesti nukutun yönkään jälkeen ole oikein kunnossa. Iltapäivän kuitenkin vietimme, koko Rautiaisen karjalauma itsepalvelupesulassa, joten nyt on laittaa puhdasta päälle.

Se ei ole selvinnyt kuinka me molemmat Hondamiehet olemme onnistuneet saamaan reiteemme harrikkatatuoinnin eli poltinmerkin Rofan ratsun pakoputkesta. Pikku kirvelystä huolimatta meillä on hyvä laumanjohtaja, joten mikäpä tässä on maistella Malesiaa, jonka mantereen läpi kirjaimellisesti ajamme.

Joko tänään tai viimeistään huomenna olemme Singaporessa, jonka jälkeen on aika kääntää näillä suunnitelmilla pyörät tulosuuntaan. Kohta on kaksi viikkoa takana ja kaikki on mennyt loistavasti. Iltaisin en ole kaupungilla juuri viihtynyt ja vielä vähemmän nyt, kun olo on melkoisen kurja. Muutenkin viihdyn paljon itsekseni somemaailmoineen.

Ei kommentteja: