Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 7. marraskuuta 2023

Indonesian Sumatra

"Indonesiasta, jossa Ahtisaari johti vuonna 2005 Acehin rauhanneuvotteluja, saapuu lauantain hautajaisiin paikalle kokonainen delegaatio presidentin ystäviä. Indonesian Helsingin-suurlähetystöstä kerrotaan, että Helsinkiin matkustavat ainakin maan entinen varapresidentti Jusuf Kalla sekä Acehin rauhansopimuksen allekirjoittaneet Hamid Awaluddin ja Malik Mahmud. Myös Indonesian Suomen-suurlähettiläs Ratu Silvy Gayatri osallistuu siunaustilaisuuteen."

Vastavuoroisesti me teemme vuorokauden vierailun Indonesian kolmanneksi suurimmalle saarelle Sumatralle. Tarkemmin sanottuna Dumain kaupunkiin. Pyöriä emme saa mukaan, joten ne jäävät seuraavaksi yöksi D’WHARF hotellin parkkihalliin niin sanotusti turvasäilöön, Port Dicksonin kaupunkiin. Siellä vietimme yön ja puolet päivästäkin varsin laadukkaissa olosuhteissa. Oli kallein yö (35 €) ja toinen reissun uima-altaallinen kortteeri.

Aikani kuluksi illalla annoin myös Googlelle pisteitä tai oikeastaan tähtiä. Tällä kertaa vain niitä, mutta joskus kirjoitan arvostelun jostain paikasta perusteellisesti. Niistäkin on mukava saada robottien antamaa palautetta valmiiksi äidinkielelleni käännettynä. 

Matka saarelle ilman kantosiipiä kestää ehkä aikoinaan Linda Linen laivojen kokoisissa aluksissa parituntisen. Eestaas-lippu oli 80 euron paikkeilla, joten varsin hinnakas Ruotsin ja Viron laivojen hintoihin tottuneena. Oletan, että täällä ei laivamatkoja tueta alkoholin eikä minkään muunkaan tuotteen verovapailla myynneillä.

Eilinen ajomatka PeeCeeX:llä oli tähänastisista lyhyin. Jäi aikaa kinatakin päivänpolttavista asioista. Kuten, että näkyykö esimerkiksi MacDonaldsin keltainen valomainos parvekkeelleni vai ei. Mutta ei se näy nukutun yönkään jälkeen. Vain valkoiset neonkirjaimet pikaruokapaikan seinässä näkyvät 😉.

Reissua Sumatran saarelle, vaikka se onkin vain raapaisu maahan, odotan mielenkiinnolla ja jännittykselläkin, sillä en tiedä maasta oikeastaan mitään. Mutta Wikipedia tietää senkin edestä: "Indonesian tasavalta eli Indonesia (indonesiaksi Republik Indonesia) on valtio Kaakkois-Aasiassa. Se koostuu 17 508 saaresta ja on maailman suurin saarivaltio. Suurimmat saaret ovat Sumatra, Jaava ja Sulawesi sekä Borneo. Indonesian väkiluku on yli 270 miljoonaa. 

Se on asukasluvultaan maailman neljänneksi suurin valtio ja suurin muslimienemmistöinen maa. Indonesia on valtiomuodoltaan tasavalta, jolla on vaaleilla valittu parlamentti ja presidentti. Maan pääkaupunki on Jakarta. Indonesialla on maarajaa kolmen valtion, Papua-Uuden-Guinean, Itä-Timorin ja Malesian, kanssa, sillä Uuden-Guinean ja Timorin saaret on jaettu kahden ja Borneo kolmen valtion kesken. Muita valtioita sen lähialueilla ovat Singapore, Filippiinit, Australia ja Intian Andamaanien ja Nikobaarien territorio."

Ei kommentteja: