Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 23. lokakuuta 2023

Tuokioita Thaimaan maaseudulta

Viime kesänä Morakot oli kolme kuukautta Jokilaaksossa, josta osan aikaa hän poimi ja siivosi serkkunsa opastamana mustikoita. Sama serkku, joita on pilvin pimein, on kustantanut Phatthalungissa kävelysillan Temppelille, mitä myöten minäkin kävelen monena aamuna.
 
Termiitit olivat jyrsineet Morakotin yhden huoneen karmit käyttökelvottomaksi, mutta nyt näyttää siltä, että onnistuin myrkyttämään niiden olotilat. Oli mukava seurata, kun 83-vuotias kirvesmies-monitaitaja asensi oven ja hankkimamme uudet karmit. Työkaluista osa oli varmasti seurannut tekijän matkassa vuosikymmeniä.
Mainittu huone ei ole hyttysvapaa, sillä rahojen loppuessa on välikatto jäänyt rakentamatta. Etupäässä varaston ja meikkipaikan virkaa toimittanut huone sai lisää uusia käyttötarkoituksia, kun tilasin Kiinasta Lazadan kautta hyttyshäkin 800 bahtilla sekä patjan ja kokovartalopeilin.
Mainitussa huoneessa, jossa itse olen välillä päiväunilla sekä vapaaehtoisena vankina hyttyshäkissä ja moskiitot lentelevät vapaina, nukkuu myös kuvan PeeCeeX talviuniaan, kun olen Suomessa. Muulloin se viettää yönsä Tatan skootterin kanssa keittiössä. 
Viime talvena naapurin kanalauma pikkutipuineen mellasti pihamaalla kuin kotonaan ja niiden jätöksiä oli joka puolella. Nyt ne ovat saaneet tiheämmät verkkoseinät, joten kukonkin on helpompi vahtia naisiaan vierailta miehiltä. Ehkä vapaat kanat myös munivat sinne tänne, joka alkoi tuntua perheen kukkarossa tai ruokapöydässä.

Ei kommentteja: