Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 28. lokakuuta 2023

Tilasin presidentinvaalien kirjeäänestysasiakirjat

"Kiitos tilauksesta!
Kirjeäänestysasiakirjojen tilaus on vastaanotettu.
Asiakirjat lähetetään antamaasi osoitteeseen: Jorma Soini
52-1 Moo 9 Tambon Payakan Ampure Maung Morakot Yangchuai
Phatthalung 93000 Thailand" 

Ehkä kirjeäänestysmahdollisuus ei ole kaikkien ulkomailla äänestysaikaan olevien suomalaisten tiedossa. Sillä ollessani puheissa Thaimaassa asuvan kanssa, sanoi hän, että jää äänestämättä, sillä vaalipaikalle on matkaa satoja kilometrejä. Joten ehkä jaan kerrankin hyödyllistä tietoa niille, jotka pitävät äänestysmahdollisuutta kansalaisoikeuden lisäksi tarpeellisena, jopa velvollisuutena. Lisätietoja mahdollisuudesta linkin takana: https://vaalit.fi/kirjeäänestys.

Olen kuullut sanottavan, että hyvä diktaattori on parempi kuin demokratia, joka voi hyvinkin olla jossain määrin totta. Joskaan kaikkien mieleen ei kukaan eikä mikään koskaan ole. Sitä paitsi valta sokaisee ellei peräti mädännytä.

Sitä voi kahmia myös demokratian varjolla, josta yksi esimerkki on itäisen naapurimme Vladimir Putin. Hän kylläkin saattaa edelleen nauttia aidosti kansansa keskuudessa suurempaa suosioita kuin yksikään tulevien presidentinvaaliemme ehdokkaista tällä hetkellä.

Kansan valitseman poliitikon tärkein ominaisuus ei ole tieto eikä osaaminen, vaan hyvät puhelahjat. Ilman niitä ei pääse edes kansanedustajaksi. Paitsi urheilijat ja muusikot. Menestyvä poliitikko onkin kuin saarnamies tai -nainen, jolla ei uskonasioista ole selittämätöntä paikkaa. Siihen riittää tiedon sijaan vankka usko ja/tai puhujan taidot. 

Todellinen tietämys päättäjillä onkin aivan toista kuin puheet. Sen olen huomannut heidän puhuessa kaikkitietävinä päihdeongelmaisten asunnottomuudesta, josta tiedän vähintään saman kuin kuka tahansa ministeri. Muusta en sitten tiedäkään. Paitsi kulkijakoirista 🐕. 

Siitäkään ei hyvää seuraa, jos yhteisten asioiden hoitajat ovat huomattavasti tyhmempiä tai viisaampia kuin äänestäjät. Harva tosin taitaa pitää itseään kansaa tyhmempänä. Vaikka olisikin ehkä hyväksi, jos luottamushenkilöt olisivat läpileikkaus kansasta. Että sellainen virsikirja, millainen on seurakunta. 

Mutta huononkin suutarin olisi hyvä pysyä enimmäkseen lestissään. Jos Kukkulalla kansanedustajina istuisi 200 tai hallituksessa 12 Jorma Soinia, olisivat valtakuntamne asiat vielä paljon huonommin. Tästä voisi tehdä sellaisenkin rehellisen johtopäätöksen, että jos edustajaehdokas on samaa mieltä kanssani, hän on huono yhteisten asioiden hoitaja. 

Loppuun vielä tuulahdus tulevasta Malesian matkasta moottoripyörillä. Raaka-Rolle on ajourakkansa Roi Etistä aloittanut eilisellä 500 kilometrin siivulla. Harry Lime, kolmas mies ja minä odottelemme vielä tovin milloin liitymme joukkoon. Ja kuten eilen veikkasin, on Arkista elämää Thaimaassa Rautiainen julkaissut ensimmäisen videon yöpaikastaan Saraburista. Sen voi katsoa tästä.

Ei kommentteja: