Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 10. joulukuuta 2022

Ajankulun ilmiöitä

Yhdessä jos toisessakin asiassa olen ollut väärässä. Yksi oli ollessani sitä mieltä, että tämänhetkisillä kotikulmilla älypuhelinta käytetään enemmän soittamiseen kuin pelaamiseen, sosiaaliseen mediaan tai chattailuun.

En kritisoi sitä lainkaan, sillä varsinkin viestittely on kaksipuolista kommunikointia. Eikä kuten esimerkiksi television katselu tai radion kuuntelu, joissa vain otetaan passiivisena vastaan mitä tuutista kulloinkin sattuu tulemaan. Voi myös olla, että ilman yhteistä kieltä täällä etelän perukoilla tulisi aikakin pitkäksi ilman kämmenenkokoista laitettani.

Olen aiemminkin kertonut mitä kosketuskynällisellä Samsungillani teen ja kerron taas. Ehkä chattailu on tällä hetkellä hieman vähäisempää ja käytän aikaa enemmän sähköisten kirjojen lukemiseen. Joulukalenterin joulumielen lisäksi samaa mieltä onkin tuomassa kuvan kirja. Mukavaa ja varsin kevyttä luettavaa. Sähköisissä kirjoissa arvostan eniten hankkimisen helppoutta missä tahansa, ne kulkevat helposti tilaa viemättä aina mukana eikä lukemiseen tarvita lukuvaloa.

Käytän paljon aikaa myös Facebookiin, sillä omien sivujeni lisäksi ylläpidän käytännössä yksin kolmea ryhmää, joista Jomtien Pattaya Beach on suurin. Myös jokapäiväinen, blogimuotoinen päiväkirja valokuvineen vie aikaa. Kuvaaminen ja niiden julkaiseminen onkin oma lukunsa. Se on varsin mukava ajankulu, sillä näytöllä pyörii vähintään taustalla usein kuvia diasarjoina parikin yhtä aikaa. Niitä juutun välillä katselemaan ja muistelemaan syntyhetken tapahtumia.

Googlelle julkaisen otoksia arvosteluineen harkitusti, joiden katselukertoja onkin melko määrä. On mukavaa olla hyödyksi muille, sillä katselen itsekin toisten ottamia kuvia ja luen käyttökokemuksia, kun valitsen esimerkiksi jossain maailman kolkassa yösijaa. Googlen, vaikkakin automaatin antama palaute ilahduttaa ja kannustaa jatkamaan tältä osin valitsemallani tiellä. 

Blogeja on syntynyt yhteen ja samaan paikkaan yli 4000, joista käsialaani on ehkä ¾. Loput ovat Päiviksen. Onkin menetys lukijoille, että hän lopetti kirjoittamisen, sillä hän on huomattavasti minua parempi tekstisisältöjen synnyttäjä. 

Ei kommentteja: