Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 29. marraskuuta 2021

Immigration ja Harley Davidson

Eilisen päivän odottelin ystäviäni Roi Etistä. Vaikka matkaa taitaa olla vain rapiat 400 kilometriä, tarvitsi Rofan Toyota sen haukkaamiseen koko päivän. Kyläreissun tärkein aihe oli, että oli tullut aika myydä Harrikka haikein ja yllättävää kyllä vähän helpoittuneinkin mielin. Se, sekä aikaisempi pyöräni Honda Phantom ovat olleet merkittäviä syitä miksi ulkomaanmatkani ovat suuntautuneet vähintään kerran vuodessa Pattayalle Jomtienin kaupunginosaan. Tulevaisuus saattaakin nyt olla aivan toisin. 

Immigrationin eli maahanmuuttoviraston kanssa olen asioinut yksin lähes kielitaidottomana, mutta monesti jonkun osaavamman kanssa. Nytkin etsin apua, sillä halusin tehdä ensimmäisen kerran 24 tunnin ilmoittautumisen maahan saapumisestani, vaikka matkoja on takana monta kymmentä. Sen lisäksi tarvitsin luvan moottoripyörän myymiseksi.

Omin silmin katsottuna virasto on täydellinen hullunmylly ja tuntuukin käsittämättömältä kuinka henkilökunta pitää lähes täydellisen kaaoksen hanskassa. Tarvitsin apua, sillä ajattelin, että maahantuloilmoituskaan ei ehkä mene yksinkertaisen kaavan mukaan, sillä nyt en asu enää vaimon, vaan entisen puolisoni asunnossa eikä niin sanotussa osakekirjassa taida olla hänenkään nimeään. Pyörän myyntiluvan saamisen arvelin olevan sitäkin monimutkaisempaa.

Sitä kaikkea kokonaisuus olikin. Voin oikein hyvin myöntää, että ilman asioiden hoitajaa en olisi tästä selvinnyt. Tein myös mielenkiintoisen havainnon itsestäni, kun katselin kuinka Kop liikkui kuin sukkula ties missä eikä odottanut vuoroaan juuri missään. Kuinka monesti olenkaan ärsyyntynyt, kun joku on ohittanut minut jonossa. Nyt kun etuilun tarve oli omalla kohdalla, minä vain iloitsin Kopin ammattitaidosta hoitaa asioitani.

Ehdimme vielä laittaa alulle asiat huoltoineen Harrikkaliikkeessäkin pyörän saamiseksi huilaamisen jälkeen liikenteeseen. Puolentoista vuoden säilytyksestä olisi pitänyt maksaa pitkä penni tai baht, mutta maahantuojaliikkeen boss sanoi, että olen hyvä tyyppi ja ystävä eikä Harrikan huolenpito maksa minulle mitään. Huomenna jatketaan aiheesta ja luulen Rofan silloin ajavan myös vielä hieman minunkin Harrikallani ensi metrit.


Ei kommentteja: