Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 22. tammikuuta 2021

Väärien valintojen asiantuntija * 169

21.10.2007 pidettiin Tuusulan Mutterimajalla "Kaikkien aikojen juhlat". Juhlimme Sininauhasäätiön 50-vuotista taivalta, joka tuli päivälleen täyteen silloin. Sitten juhlimme tasavallan presidentin myöntämää sosiaalineuvoksen arvoani ja Mutterimaja siunattiin käyttöön. 

Kruununa päivälle astelin Päiviksen kanssa vihille. Vieraina oli ystäviämme ja tuttujamme vuosien varrelta sekä monenlaista laitapuolen kulkijaa kadun kansasta Sauli Niinistöön ja Pekka Haavistoon. 

Sininauhaliiton toiminnanjohtaja, pastori Aarne Kiviniemi vihki meidät ainutlaatuisen kauniissa Mutterimajassa. Eeki Mantereen Tuhansien tähtien hotelli soi, joskaan ei enää Eekin esittämänä, sillä hän oli siirtynyt taivaallisille estradeille.

Kerran Päivis saatteli Eeki Mantereen esittämään, Sininauhasäätiön nimikkokappaleenakin pidetyn biisin Asunnottomien yönä "Sininauhakirkkoon" Hämeentielle. Sinne missä oli ensimmäinen yhteinen kotimme. Sieltä he tulivat Hyrylään, ravintola Kaiffariin, jossa poliitikot löivät kättä päälle Mutterimajan rakentamisesta. Yksi käden paiskaaja oli myöhemmin Sininauhasäätiön toimitusjohtajaksi valitun Satu Taiveahon puoliso Antti Kaikkonen.

Eeki Manteretta, alias Viktor Kalborekia ja Jukka Ahlgrenia, alias Santeri A:ta yhdistää muun muassa Manne TV, joka joutui vaihtamaan nimensä Romano TV:ksi, kun me valkolaiset tiedämme mikä loukkaa mustalaisia ja mikä ei.

Santeri oli joka tapauksessa kutsuttu pirskeisiin, sillä minusta ei ollut tanssijaksi. Joten hän tuurasi minua ja vei Päiviksen pyynnöstäni häävalssin pyörteisiin, jonka Tapsa Rautavaara on aikoinaan esittänyt unohtumattomalla tavalla. Tapsa kuului myös tuttaviini ja hänen kanssaan tuli jokunen tuoppikin kallistettua. Kulkurin valssin esitti Ismo Valkoniemen kokoama bändi, josta muistan alan mies Rennen ja Kellokosken sairaalan pastorin. 

Santun kanssa iskemme yhä tarinaa, kun kohdakkain satutaan. Hän pitää vaimonsa Ellenin kanssa ravintola Päämajaa entisen ortodoksipappilan ja Hyrylän Elannon kellarissa. Sen yläkerran pienen pienessä huoneessa minut on laitettu alkuun yli 70 vuotta sitten.

Santtu käyttää kävellessään keppiä pudottuaan lumitöitä tehdessään katolta. Siitä viisastelen silloin tällöin: "Maailman kirjat ovat sekaisin, kun mustalaiset loukkaavat itsensä töitä tehdessä". Tähän Santeri: "Aivan, ja asuvat kivitaloissa ja sinä Soini matkailuautossa kuten mustalaiset aikoinaan." 

Ei kommentteja: