Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 4. elokuuta 2019

Presidentti Halonen ja sosiaalineuvokset

Jormas: Eilen sain mukavan vieraan Jokilaaksoon tuokioksi, kun Antti Honkonen tupsahti Jokelasta ystävineen mittaamaan Merikonttikotini säteilyarvoja. Olivat korkeat sisällä ja ulkona. Monestakin syystä. Tuliaisina he toivat lasipurkillisen talven yli kuivaneita suppilovahveroita.

Meitä yhdistää Antin kanssa moni asia. Yksi on sosiaalineuvoksen arvo, jonka molemmille on antanut presidentti Tarja Halonen. Ja allekirjoituksilla vahvistanut pääministeri Matti Vanhanen. Viinaton mies hänkin.

Tarja on tietämättään opettanut itselleni yhden asian. Sen, että hänkin on laitapuolen kulkija. Sillä erotuksella, että itse voin näytellä normaalia ihmistä, kaikin tavoin keskivertoa. Presidentti ei voi olla sitä koskaan, vaikka Tarjakin välillä kovasti yrittää.

Oppi tuli siitä, kun hän pääbossin pestissä ollessaan lehtien palstoilla uppaneuvosnnennnevoksen,ihmeellisenä asiana selitti innoissaan kuinka oli henkivartijajoukolta salaa käynyt yöllä Kultarannassa tyttärensä kanssa meressä uimassa. Silloin tajusin, että niin hän kuin moni muukin julkisuuden henkilö Dannystä Paula Koivuniemeen ja Katri Helenasta Loiriin, ei voi koskaan elämässään enää olla ja elää kuin muut. Vaan he kulkevat samaa kehää kuin toisetkin laitapuolen kulkijat. He kehän toisella ja kadun kansa toisella laidalla.

Sosiaalineuvos Honkosen kanssa teimme yhdessä paljon töitä asunnottamuuden poistamiseksi. Muun muassa Asunnottomien yön historia on osin yhteistä käsialaamme. Vaikka sen ylivoimainen veturi olikin Vailla Vakinaista Asuntoa -yhdistyksen boss Jussi Roiha.

Antti ja minä saimme kerran päähämme lahjoittaa jonkun kenkään vuodeksi hiertävän kiven. Valitsimme siihen kolmannen neuvoksen, kauppaneuvos Eero Lehden, joka osti nenäni edestä kerrostalon, kun haaveilin Mäkelänkatu 56:tta kodiksi 50 kodittomalle kadun kulkijalle.

Sen takana yli Lehden yhden yrityksen päämaja. Nimittäin Taloustutkimuksen, jossa olin joskus töissäkin. Kadun kansan keskuudessa kulkee tarina, että jos asunnottomat olisivat saaneet kodin, eivät työntekijät olisi Eeron mielestä voineet enää kulkea rauhassa työmatkojaan 🤣🤣🤣🤣.

Sen sijaan ei ole pelkkä tarina, että Eero ilmoitti avustajansa välityksellä, ettei ota moista kunniaa vastaan. Ja minä vastasin, että kuinka suuren julkisuuden Eero haluaa asian ympärille? Niinkö suuren, että se pudottaa hänet eduskunnasta? Ja niin Lehti sai kiven kenkäänsä.

Mutta Luojani on oikeudenmukainen, vaikka en sitä aina ymmärrä. Nyt on Taloustutkimuksella naapurinaan Mäkelänkatu 50:ssä Pessi & Illusia, jossa asuu toista sataa entistä koditonta. Minäkin Päiviksen kanssa aikoinaan 😂😂😂😂.

Ei kommentteja: