Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 23. elokuuta 2019

Ei ole usein silmiin sattunut

Aina joskus näkee kiskoilla muutakin kuin junia. Mutta harvoin olen nähnyt kunnollisen kokoista kuorma-autoa, jolla voi ajalla niin kiskoilla kuin maanteilläkin. Ei kuulemma kuitenkaan Venäjän puolella, sillä kuvan akselin raideleveyttä ei voi muuttaa.

Hieno peli ja ylpeyttäkin tunsin, sillä kyseessä oli aivan aito suomalainen Sisu, joita en tiennyt enää valmistettavankaan. Eräskin nyssykkä on tällä kuljetettava, sillä alvillinen hinta autolla nostureineen on miljoonan euron tietämissä. Luulen, että näitä ei ole Suomessa kuin kaksi.

Kuorma-auton kuljettaja minustakin piti tulla ja sitä varten itselläni oli sen ajan kuorma-auton ammattiajokorttikin hankittuna. Mutta viina vei kortin sekä miehen, joten minusta tulikin silloin trukkikuski. Kunnes sain kenkää siitäkin viinan takia. Taisi muuten olla ensimmäiset loparit dokaamisen vuoksi.

Nyt on viime viinaryypystä kohta 40 vuotta, joten jokunen tovi on tullut katseltua maailmaa selvinkin päin. Muiden naukkailu ei ole minua koskaan närästänyt eikä minusta ole koskaan ollut sen väittäjäksi, että dokaaminen olisi ollut yhtä helvettiä.

Mutta hinta mitä joutuu maksamaan jokapäiväjuomisesta, oli minulle liian kova.  Vaikka pääsääntöisesti sillä taipaleella olikin varsin hauskaa. Elämän aitoutta ei jatkuvassa humussa kylläkään koe. Mutta siitä mitä on arkeni nyt, siitä pidän. Aidosti ja selkä suorana.

3 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Onneksi olkoon raitistumisesta ja tuo 40 vuotta on kyllä todella kunnioitettava aika. Itsekin toimin joskus nuorempana trukkikuskina yhdellä varastolla ja oli kyllä ihan mielenkiintoista hommaa. Onpas massiivinen tuo kuorma-auto ja jännä, että vielä Sisun valmistama.

Antero kirjoitti...

Kuorma-auto kiskoilla? Enpä olekaan ennen kuullut. Puolisoni omistaa kyllä useita kuorma-autoja ja nytkin yksi odottaa pihassa hiekkapuhallusta, että saisi uuden maalin pintaan. Onnittelut raitistumisesta!

For life kirjoitti...

Kiitos.