Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Joukkoliikenne

Jormas: Tänään olen aikani kuluksi koittanut saada selvyyttä miksi kukaan ei nähnyt tarpeelliseksi selvittää perusteellisesti millaista joukkoliikennettä Tuusulan läntisin ja lähes eteläisin taajama tarvitsisi.

Olisi pitänyt selvittää kuinka moni lähtee omalla autolla päivittäin Helsingin ja Vantaan suuntaan sekä kuinka monen matka suuntautuu Hyrylään päin. Voihan se olla, että joku selvittikin.

Mutta mitä lyhyesti sanottuna joukkoliikenne sitten on? Esimerkiksi näinkin sitä voisi kuvata:

"Joukkoliikenne on julkista liikennettä, jossa samalla kulkuvälineellä kulkee useita toisilleen vieraita ihmisiä yhtä aikaa. Joukkoliikenne tarjoaa tavan liikkumiseen niin, että matkustajan ei tarvitse omistaa, vuokrata tai ajaa omaa kulkuvälinettä. Joukkoliikennevälineet kulkevat tyypillisesti ennalta suunnitellun reitistön ja aikataulun mukaan. Joukkoliikenne voi olla myös kutsuohjattua. Tällöin ajoneuvon, usein pikkubussin, reitti määräytyy asiakkaiden matkustustarpeiden perusteella, eikä kiinteiden aikataulujen perusteella."

Vaikka itse en kotoani Myllykylästä voi juuri joukkoliikennettä käyttää, haluaisin, että se olisi edes mahdollista, sillä maksanhan sen ylläpidosta saman kuin muutkin tuusulalaiset veronmaksajat.

Nyt sitä kuitenkaan ei juurikaan minulle ole. Eikä parantamisen keinoja tältä paikalta elämöinnin lisäksi muitakaan liene.

Kun myllykyläläiset ovat vuosikymmenten saatossa joutuneet järjestämään kulkemisensa muilla tavoilla, ei heistä hevin tule linja-auton tai muun joukkoliikennevälineen käyttäjää.

Ehkä on huvittavaa havaita kuinka Tuusula on pitänyt puoliaan HSL:n kanssa neuvotteluissa Myllykylän suhteen. Tai tiedänhän minä. Ei mitenkään.

Kelvollinen reitistö kulkee 2,5 kilometrin päässä, mutta se on vähän liikaa kävellä monelle. Linja-autolla matka olisi ajassa eestaas alle 10 minuuttia. Mutta ei, kun ei.

Viime syksynä kokeilin HSL:n reittiopasta, jos olisin tulossa perjantai-iltana kotiin teatterireissulta Helsingistä linja-autolla. Se suositteli yöpymään hotellissa Koskenmäellä, jossa ei edes ole hotellia. Sen jälkeen en ole reittiopasta kokeillut.

Ei kommentteja: