Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 3. toukokuuta 2019

Blogimme

jormas: Kaikkiaan tälle foorumille olemme kirjoittaneet nyt 2744 blogia. Ensimmäisen kirjoitimme 14.10.2011.

Lukijoita on ollut yhteensä 323 596. Joukossa varmasti jokunen kymmenen vakioväkeä, sillä silloin tällöin jossakin päin maailmankolkkaa törmäämme ventovieraaseen, joka sanoo: "Moi, tunnemme teidät, olemme bloginne vakilukijoita." Se tuntuu mukavalta, sillä vain harva aihe saa keskustelua aikaiseksi.

Eniten on ollut lukijoita Päiviksen kirjoituksella kuinka hankkia thaimaalainen ajokortti. Sen on nyt lukenut 3794 henkilöä. Kestosuosikkeja ovat olleet Merikonttikotiaiheet ja tuusulalaisen Sjöblomin suku. Pelkkä sukunimi otsikossa takaa hetkessä monta sataa lukijaa. Vaatimatomia lukuja muuten, mutta monta vuotta joka päivä on jo saavutus.
Aiheet ovat olleet laidasta laitaan ja joskus ylikin. Milloin on mitäkin mieleen juolahtanut. Ja silloinkin on vuoropäivin kirjoitettu, vaikka ei mielessä ole ollut aiheen aihetta. Tämäkin on sellainen....väkisin väsätty.

Mutta molemmat pidämme kirjoittamisesta ja kestän sen, vaikka Päivis onkin huomattavan paljon minua lahjakkaampi. Hänen tekstejään voisin helposti ahmia yhtä soittoa kirjallisen. Jos hän joskus sellaisen tekisi.

Joskus tympii kuitenkin kaikki ja sen mukana myös kirjoittaminen. Siinä auttaa viisaus, että "jokaisen synkän pilven takana on uusi, synkkä pilvi." Toki usein aurinkoakin. Mutta tämä on arki, jossa elämme. Me kaikki.

En tiedä kunka kauan tätä jatkamme, mutta saavutushan on tämäkin. Käytännössä 7 vuotta koka päivä. Etupäässä lähes kaikki tavalla tai toisella henkilökohtaisesti koettua. Ja varsinkin minulla kipeitäkin asioita, jotka olen kirjoittanut itkien.

Ei kommentteja: