Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. huhtikuuta 2019

Sosiaalinen media ja valeprofiilit, osa 2

Jormas: Toissapäivänä kirjoitin otsikon aiheesta ja lupasin kirjoittaa tänään lisää valeprofiileista.

Yksi niistä tai heistä oli itseni lailla kypsään ikään ehtinyt nainen. Tosin minä miehenä. Tai ainakin hän oli naiseksi tekeytynyt. Joka kirjoitti huonolla suomenkielellä, ehkä kääntäjän avulla kuolemaan johtavista sairauksistaan ja rahahuolistaan.

Sitä nimittäin oli reipas miljoona liikaa, jonka hän halusi antaa minulle käytettäväksi yhteiskunnan aineellisesti vähempiosaisten auttamiseksi.

Hän sanoi huonon äidinkielen taitonsa syyksi, että oli kahdeksan vuotiaana monien mutkien kautta päätynyt pysyvästi ulkomaille. Äitinsä, syntyperäisen suomalaisenkin nimen hän kertoi vuolaasti. Onerva ja niin edelleen.

Tätä onnen tai minkä lienee onkijaa ei vielä pysäyttänyt sekään, kun sanoin, että hänellä on aika työ saada minut uskomaan tarinaansa. Sillä olen "Long life man", pitkän iän mies, joka on huijannut ja tullut huijatuksi.

Monesti chattailun tuoksinassa varoitin, että sopivaksi katsomanani ajankohtana esitän kiusallisen kysymyksen, josta hän ei voi päästä kuiville, jos kerrottu ei ole totta.

Ja kun se päivä tuli, sanoin, että kerroit äitisi asuneen ja kuolleen Suomessa, jossa olet itsekin syntynyt ja elänyt 8 ensimmäistä vuotta. Joten sekä sinulla ja äidilläsi on mainitsemiesi suomalaisten nimien lisäksi myös suomalaiset sosiaaliturvatunnukset. Voitko siis antaa ne?

Pitkään oli hiljaista ja viimein hän sanoi, etteivät ne ole enää tallessa. Tähän totesin, että ei varmaankaan peruskirjoituskaan sitten ole tallessa? Mutta ole huoleti, ne säilyvät Suomessa valtion arkistoissa ikuisesti, joten sieltä saat sekä omasi, että äitisi sotut. Tai vaikka minäkin, kun lähetät valtakirjan. Sen pituinen se.

Milloinkaan ei selvinnyt mitä hän minulta tahtoi. Arvaan kuitenkin, että saatuaan jonkun feikkirahojen lumoihin, tulisi jossain vaiheessa aika maksaa niitä ja näitä toimitus- ynnä muita maksuja.

Taidan vielä ensi kerralla kirjoittaa yhdestä naisesta, jonka kanssa kommunikointi päättyi minulle esitettyyn kysymykseen aionko kiristää häntä.

Ei kommentteja: