Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 28. maaliskuuta 2019

Miehen elämää - kirja-arvostelu

jormas: A Juhana Keronen & Harri Lampi tekivät kirjan. Nimeltään "Miehen elämää". Ihan oikeaoppinen kirja-arvostelu tämä ei ole. Ennemminkin lukukokemus.

Kirja kertoo Arskan tarinan. Tosin epäselväksi jää montako Arskaa on tai onko lainkaan. Ehkä tekijät ovat itsekin Arskoja tai sivupersoonia. Niin tai näin, lukemisen arvoinen parisataa-sivuinen. Mutta ehkä vain niille, jotka haluavat raaputtaa "hymyjen maan" pintaa pintaa syvemmältä. Ja tietää jotain, mitä ei turistioppaat kerro.

Tekijät saatesanoissaan sanovat myös, että suomalaisen miehen todellisuutta Thaimaassa paheksuvien sosiaalitanttojen ja kukkahattutätien ei ole mikään pakko kirjaa ostaa.

Ei olekaan, sillä 2/3 kirjasta kertoo örveltävistä Arskoista. Ehkä vähän samalla tavalla kuin Juice Leskisestä kertova kirja, jossa hänen kaikki naiset on sullottu yhteen persoonaan.

Joka tapauksessa tarinat pyörivät viinahöyryisestä sekoilusta naisten alapäiden ympärillä yötä päivää.

Tässä vaiheessa meinasin luovuttaa, mutta muistin, että keskeneräistä työtä ei näytetä kuin hulluille ja narreille. Joten luin kirjan loppuun.

Se kannatti. Örvellyksestä pitäville 2/3 ja kukkahattutädeille 1/3. Ja kaltaisilleni, joille mikään ei koskaan ole liian vähän eikä koskaan liikaa,  koko kirja.

Mutta jos ei aidosti eikä tunteella haluaa tietää mitä elämä, ja rakkauskin voi olla sekä teettää, kannattaa haukkua vain kuppilan pöydässä tai rantatuolissa tekijät ja jättää kirja lukematta.

Jos joskus Gizmon sisäkalut ja mieli kestävät, tarjoan molemmille tekijöille ja Arskoille alkoholittoman oluen Peten Ravintola Helmessä. Hieno lukukokemus, sillä elin mukana koko kirjan.

Ei kommentteja: