Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 25. helmikuuta 2019

Kiinalaista aamuvoimistelua

päivis: Olen jo vuosikaudet tuumaillut meneväni Jomtienin rannalla aamuisin pidettävään ryhmään, jossa ohjaajan opastuksella tehdään kiinalaisen aamuvoimistelun liikkeitä. Jotkut kutsuvat sitä myös Tai chiksi tai Taijiksi. Oli touhun nimi mikä tahansa, sunnuntaina tajusin, että nyt on aika lähteä mukaan, kun lääkärin joskus diagnosoimat rintarankavaivat muistuttivat taas kipeästi olemassaolostaan.

Olin kuullut että aamuvoimistelu alkaa kahdeksalta. Paikankin luulin tietäväni. Ajoin rannalle, jossa näin jotain porukkaa liikehtimässä, mutta kello oli vielä hyvinkin vaille kahdeksan ja rantapaikkakin näytti väärältä. Ajoin pitemmälle ja tulin takaisin, kun olettamassani kohdassa ei ollutkaan ketään. Pysähdyin kysymään tutulta rantatuolipaikan pitäjältä, missä voimistelijat ovat. Niinpä tietysti. Sormi osoitti sitä rannan kohtaa, jonka juuri olin ajatellut olevan väärä.
Joskus harrastan liian pitkään tuumailua.

Pääsin helposti mukaan joukkoon, joka oli tällä välin kasvanut. Aamuvoimistelijoita oli hiekalla kymmeniä. En yrittänyt laskea tarkemmin, sillä halusin seurata, mitä kiinalaiselta vaikuttanut ohjaaja teki. Suuri osa taisi olla vakiokävijöitä, sillä heillä ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia siirtyä liikkeestä toiseen. Eikä niin oikeastaan ollut minullakaan. Kaikki tehtiin aika rauhalliseen tahtiin, mutta silti tuntui, että voimistelu on tehokasta.

Taustalla kuului meren kohina. Voiko juuri ihanammin aamuaan aloittaa?

Tiedostin, että varsinkin noita ylävartalon liikkeitä minun olisi pitänyt itseksenikin ymmärtää tehdä säännöllisesti. Olinhan joskus saanut fysioterapeutilta hyvät ohjeet, joissa oli paljon samaa kuin noissa Tai chin liikkeissä. Ryhmässä tekeminen motivoi kuitenkin paremmin. Näköjään nyt minuakin.

Vajaan tunnin jälkeen, kun aamuvoimistelu päättyi, olin aika tavalla haltioissani. Tietoisen hyödyn lisäksi uskoin, että liikkeillä ja niiden toistamisella on vaikutusta, josta äkkiseltään en vielä tiedä mitään. Päätin että jatkossa vähintään kaksi kertaa viikossa lähden aamuisin seuraamaan kiinalaisen osoittamia liikeratoja. Ja jätän tuumailun vähemmälle.

Ei kommentteja: