Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. joulukuuta 2018

Filippiinit, osa 10

jormas: Jossain mutkassa sanoin, että kaikki ei ole Filippiineillä kaunista, vaikka katsoisi millaisten lasien läpi. Tällä kertaa kirjoitan siis kauniista ja vähemmän kauniista. Minulle sopii erimielisetkin kommentit ja korostan sitä, että kirjoitan miten olen nämä itse kokenut.

Ja aloitan koirista. Ihmisten kanssa sekä vapaana kadulla elävistä. Joskus sanoin, että tiedän monesta asiasta jotain, mutta vain viinasta ja viinattomuudesta niin paljon, että voisin sanoa olevani ammattilainen. Nyt taidan viimein lisätä siihen koirat. Tarkemmin sanottuna vailla ihmiskotia olevat rotujen koirat. Rotukoirista tiedän edelleen aivan liian vähän kyetäkseni niistä edes keskustelemaan. Koiran ihmisen yhteinen taival taitaa muuten olla 14 000 vuotta vanha, joten on siinä historiaa melkoisesti.

Thaimaassa mainitut koirat ovat ainakin Angeles Cityn koiriin verrattuna lähes koirien paratiisissa. Mainitussa kaupungissa ihmisen koirakin elää huonommin kuin Pattayan katukoira. Ei ole lainkaan harvinaista nähdä metrin kettingissä koira kiinni yötä päivää päivästä toiseen. Ja kovin nälkiintyneitäkin ovat. Katukoirissa, joita on vähemmän kuin Pattayalla, on se ero, että näitä ei juuri voi ihminen koskettaa. Ovat niin arkoja ja epäluuloisia. Varma merkki huonosta kohtelusta.

Sillä saattaa olla myös merkityksensä, että Thaimaassa hallitsevan filosofian tai uskonnon mukaan saatat koiraa potkaistaessa tehdä sen kuolleelle isoäidillesi, joka on uudelleen syntynyt koiraksi. Katolisessa maassa voit huoletta syödäkin uudelleen syntyneen isoäitisi. Sitä ei ainakaan uskonto estä

Seksiä ei taatusti tyrkytetä missään eikä sitä ole esillä edes mainoksissa. Paitsi tietysti tyttökaduilla. Myös lapsia suojellaan seksiltä tosissaan ja yhteisvoimin.

Kadut ja varsinkin olemattomat jalkakäytävät ovat kehnot, joilla ei aina pysty kävelemään terveillä jalollakaan saati pyörätuolilla. Silti jossakin on myös liikuntarajoitteisille sopivia toiletteja. Jotka kyllä ovat sangen usein muussa käytössä.

Humalaisia ei varsinkaan päiväaikaan kaduilla juurikaan näe. Ehkä siellä missä on paljon juomapaikkoja saattaa tämäkin väittämä saada kolauksen. Ottamisen taito on täälläkin hanskassa ja luulen, että naisten ja miesten juomisen ero on täällä Suomea suurempi.

Mielestäni oikein mukava kaupunki, jonne saattaisin tulla uudelleen. Meikäläisen rahamassille on kuitenkin kuukauden asuminen sen verran kallista lystiä, vaikka asuisi laillani halvemmassakin paikassa. Ja hotelli Fensonista kertakaikkiaan loistavine henkilökuntuneenn pidän paljon.

Ei kommentteja: