Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Taistelemassa rabiesta vastaan

päivis: Toimeksiannot koirarintamalla sen kuin vain jatkuvat. Täällä Thaimaassa rabies on ollut leviämään päin ja sen estämiseksi on tartuttu toimeen. Meidätkin pyydettiin tänään lähes pikahälytyksellä rabieksen torjuntaan, kun Meowin luokse oli tulossa rokottaja. Tarkoituksena oli rokottaa koko koiralauma.

Nuori thaimaalaislady tuli paikalle mukanaan rokotteet ja neulat. Rokottaminen pääsi käyntiin, kun ensin oli haettu jäitä, joiden sekaan ladatut ruiskut laitettiin odottamaan pistämistä enemmän tai vähemmän suosiollisiin asiakkaisiin.


En ihan päässyt jyvälle, mikä rokottajan tausta oli, mutta sen verran ymmärsin, että hän teki työtään saamiensa lahjoitusten turvin. Seuranaan hänellä oli sporttinen nuori mies, joka videoi lähes koko kolmetuntisen, jonka rokotussessio kesti. Sinä aikana rokotettiin kutakuinkin 130 koiraa. Videolle tallentui myös muun muassa Meowin haastattelu ja rokotteiden esittely. Oletan, että videon levittämisellä rokottamiselle yritetään saada sekä uusia tukijoita että rokotettavia kohteita. Myöhemmin sain tietää, että rokottamisen taustalla on Dogscanser-niminen, ilmeisesti juuri tuon rokottajaladyn luotsaama järjestö.

Niin kuin voi arvata, homma aloitettiin helpoimmasta päästä, kuten esimerkiksi Crysta, joka ei yllättäen päästänytkään nimensä mukaista itkua pistoksen saatuaan.

Joku toinen sen sijaan huusi kuin syötävä, jolloin lähes kaikki Meowin koirat reagoivat ryntäämällä paikalle puolustamaan lajitoveriaan. On melko huima tunne joutua yht'äkkiä suuren ja haukkuvan koiralauman keskelle.

Joukossa oli koiria, jotka pistivät lujasti hanttiin, kun huomasivat, että niihin aiotaan kajota. Jonkinlainen paniikki olikin aistittavissa, kun homma eteni kohti säikympiä koiria.

Silti vain yhdelle jouduttiin laittamaan kuonon ympärille side siltä varalta, että se olisi peloissaan saattanut purra jotakuta meistä.

Minun tehtäväni tässä sessiossa oli laittaa tussilla jokaiseen koiraan merkintä, kun se oli saatu rokotettua. Huomasin heti alussa, että rasti, jonka useimmille laitoin otsaan, piti tehdä vasta sitten, kun neula oli saatu koiran nahan alle. Muutama koira nimittäin livahti tiehensä juuri rokottamishetkellä.

Joillakin koirilla tummansinisellä tussilla tehty merkintä ei erottunut mustan turkin seasta, joten niille laitoin puumerkkini korvan sisäpuolelle tai johonkin vaaleaan laikkuun. Cryn lyhyessä ja vaaleassa karvoituksessa sininen merkki näkyy varmasti vielä pitkän aikaa.

Jorma ennätti napsimaan tästä poikkeuksellisesta sunnuntaipäivästämme monta hauskaa kuvaa.

Viimeisin rokotus tehtiin naapuritalon sisällä. Yksi Meowin koirista kun on päättänyt, että hänen kotinsa onkin naapuripariskunnan luona.

Oli jotenkin niin mukavan thaimaalaista, kun turhia selittelemättä astelimme naapuriin, jossa koira näytti melkein jo odotelleen meitä. Isännän leppoisasta puheen pulputuksesta päättelin, että hänelläkään ei ollut mitään koiran rokottamista vastaan. Päinvastoin.

Ei kommentteja: