Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 10. maaliskuuta 2018

Harvia, Marimekko, Rovio, Lemminkäinen, Muumi ja Kone

jormas: Kaikille otsikon firmoille olen lähettänyt Thaimaasta tarinantapaisen, sillä kyseisten yritysten tuotteita tai jotain vastaavaa löytyy thaikotiseudultamme.

Vastausta ei ole tippunut Harvian toimimattomista höyryhuoneista eikä Jomtien Beachilla liehuvista Lemminkäisen lipuistakaan. Sen sijaan kirjoituksen johdosta sosiaalinen media toi muiston siitä kuinka liput ilmestyivät rannalle ensimmäisen kerran ja kuka ne toi. Iso kiitos siitä.

Viimeinen tarinan alun lähetin Kone Oyj:lle. Sain myös eilen päällikkötason vastauksen, johon joskus palaan, jos se poikii jotain kirjoitettavaa.

Aikoinaan kun hankimme oman pesämme Seven Seasin 1500 asunnon kokonaisuudesta, ei paikalla ollut kuin lauma ilman ihmiskotia olevia koiria, joita ruokimme.

Asunnon ostamisessa ei juuri suurempaa riskiä voi seudulla ottaa, sillä kyseessä oli intialaisen rakennuttajan ensimmäinen kohde. Kaikki meni kannaltamme tyydyttävällä tavalla vuoden myöhässä ja rakentamisen ajaltakin on monta mukavaa muistoa.

Muistan, kun ensimmäisen kerroksen kotimme sai elementit seiniksi ja lattioiksi ja kuinka rakentajaperheiden lapset leikkivät siellä kaiken rakennusroinan keskellä. Kuinka koko perhe söi lattialla jalat somasti ristissä ja kuinka rakentajat perheineen asuivat viereiselle tyhjälle tontille rakentamissaan peltihökkeleissä.

Kuinka silloin yksi seudun suurimmista kohteista viimein valmistui, vaikka joku "ystävä" laittoi Suomeenkin asti viestiä, että "enää ei näy porukkaa työmaalla ja taitaa olla pankki ottanut huostaansa koko luurangon" . Ja seuraavana päivänä korjausviestin, että "sorry eilinen, se taisikin olla paikallinen juhlapäivä". Ja kuinka vietimme ensimmäisen lomamme ja eläkepäivämme omassa kodissamme ensimmäisten joukossa keskellä rakennustyömaata. 

Yhtenä päivänä rakennustyömaalle oli ilmestynyt pari rekallista valtavia laatikoita, joiden kyljissä komeili KONE. Tuntui oikein mukavalta ja isänmaalliselta saada Harvian höyrysaunan lisäksi suomalaiset hissit.

Jossain vaiheessa viereiselle tontille, rakennuttajien rakennusaikaisten kotien yhteyteen ilmestyi lisäpuucee posliinipyttyineen. Joka oli saanut kuvan ovensa hissimme yhdestä pakkauslaatikosta.

Kun rakentajat perheineen lähtivät,  jäi heiltä tontilla kolme kokonaisuutta. Koirat, joita on kolme jäljellä ja joita ruokimme edelleen, henkien kaksi kotia, jotka kunnostimme eläintensuojeluhengille sekä varpusille. Sekä kuin pisteenä iin päälle toilettirakennus nyt jo irronneine Koneen pakkauslaatikosta otettuine ovineen. Tätä rakennusta ei ole suunnitelmissamme kunnostaa.

Ei kommentteja: