Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Mikä milloinkin kiinnostaa

päivis: Eläkkeellä ollessa on paremmin aikaa syventyä milloin mihinkin itseä kiinnostavaan tekemiseen. Ongelman siitä saa aikaiseksi vain siten, että samaan aikaan on monta asiaa, joiden parissa haluaisi puuhastella.

Huomaan, että ikään kuin jostain itseni ulkopuolelta tulee milloin mikäkin asia, joka alkaa kiinnostaa. Käytännössä niitä tosin on viime aikoina ollut vain seuraavat viisi: koiriin liittyvät asiat, oman rahatalouden hallintaa edistävä tekeminen, sukututkimus, ruoanlaitto ja moottoripyöräily.

Koirat olivat ajatuksissani lähes yötä päivää erityisesti marraskuussa, kun kirjaimellisesti pelastimme Cry-nimellä myöhemmin tunnetun koiranpennun ja olimme osaltamme varmistamassa, että se saa takaisin liikuntakykynsä. Cryn sisko, Morda, on tällä hetkellä aika tavalla samassa tilanteessa ja voin hyvin kuvitella, miten sen sponsori Katarina miettii ja varmasti välillä valvookin öitään pohtiessaan, miten koiran tulevaisuus tulisi turvattua. Ja ennen kaikkea, mistä sille löytyy koti.

Kun koira-asiat eivät ole olleet päällimmäisinä, olen saattanut suunnata mielenkiintoni vaikka ruoanlaittoon. Useimmiten se on tapahtunut teoriatasolla, sillä hankin ensimmäisen kattilankin tänne Thai-kotiimme vasta muutama viikko sitten. Pientä ruoanlaittoa olen tosin sitä ennen harrastanut mikron avulla. Siellä ovat kypsyneet munakkaat sekä linssi- ja muutkin keitot.

On kumma, miten joku asia tosiaan väkisinkin tunkee ykköseksi ja toisia viitsii miettiä siinä sivussa vain vähän tai kenties ei ollenkaan.

Mielenkiintoisten kuvattavien kohteiden bongaaminen voisi myös helposti
viedä huomion monelta muulta asialta tai harrastukselta.
Olin aiemmin syksyllä aika innoissani dna-geenitestien tuloksista ja netin kautta lähes päivittäin löytyvistä uusista "serkuista". Jossain vaiheessa innostus hiipui. Osasyynä siihen on ehkä Facebook-ryhmässä käytävä keskustelu, joka tällä hetkellä menee minulta enimmäkseen yli hilseen. Jotta innostus löytyisi uudelleen, pitäisi päästä vaikka jollekin kurssille, jossa neuvottaisiin mielellään kädestä pitäen, miten geenituloksia tulkitaan ja tietoa yhdistellään.

Rahatalouteen liittyvät asiat nousivat puolestaan pinnalle, kun eläkkeelle jäämisen ajankohta alkoi lähestyä. Kun lisäksi lopulta ymmärsin, että itse maksetun lisäeläkkeen tilalle pitää keksiä joku lisätulo siinä vaiheessa, kun tuo Mandatumin nyt maksama varsin vaatimaton eläke loppuu vajaan seitsemän vuoden kuluttua.

Aloin seurata netissä naisille tarkoitetun suljetun Facebook-ryhmän keskustelua, hankin vähän muutakin lisätietoa ja päätin ryhtyä sijoittamaan. Voi jopa sanoa, että innostuin aiheesta niin, että sen parissa vierähtää välillä tunti jos toinenkin ilman että ajankulua edes huomaa. Sijoittamalla ja sitä kautta saatavilla osingoilla ja myyntivoitoilla saisin, toivon mukaan, jatkossa edes jonkinlaista lisätuloa ilman, että joutuisin seitsemänkymppisenä etsimään töitä. Moni sen ikäinen kyllä käykin palkkatyössä, mutta minulle se ei ole lähellekään ykkösvaihtoehto.

Hieman olen harmitellut, etten suunnannut ajatuksiani ja rahojani sijoittamiseen siinä vaiheessa, kun palkkaa vielä kilahti säännöllisesti tilille. Mutta silloin tietysti oli joku muu mielenkiintoinen juttu, joka vei kaiken huomioni. Pienestä eläkkeestä on nyt vähän nihkeä raapia kokoon sijoittamiseen tarvittavia summia.

Jorman Harrikan osto ja pyörän saapuminen Yhdysvalloista juuri ennen joulua oli tietenkin sellainen tapaus, että se vei kyllä joksikin aikaa ajatukset lähes täydellisesti pois kaikesta muusta puuhastelusta. Kun piakkoin palailemme Suomeen ja ajokausi päättyy, moottoripyöräily joutuu hetkeksi taka-alalle (tosin Jokilaakson tallissa meitä odottaa Vespa). Ihan kokonaan emme sen suhteen kuitenkaan aio herpaantua, sillä ensi talvikaudelle on jo suunnitelmissa yhtä sun toista moottoripyöräilyyn liittyvää. Jormalle tullutta amerikkalaista, Harrikan-omistajille tarkoitettua lehteä eilen lukiessani sain vain vahvistusta ajatukselle, että jonkinlaista pitempää reissua varten pitää jo hyvissä ajoin alkaa tehdä suunnitelmia. Jos nyt sitten sukututkimukselta, ruoanlaitolta tai muulta sellaiselta mieltä virkistävältä maltan.

Ei kommentteja: