Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. tammikuuta 2018

Sivujemme lukijamääriä

jormas: Silloin tällöin sosiaalisessa mediassa kehutaan kävijä- tai lukijamääriä, jotka joillakin enemmän tai vähemmän ammattibloggareilla ovatkin melkoiset.

Meillä niin ei ole ja emme tee tätä työksemme, emmekä edes ensisijaisesti muita varten, vaikkakin iloitsemme jokaisesta lukijasta. Kunhan päiviksen kanssa kirjoitamme omaksi iloksemme. Tuntuukin, että suurin ilo syntyy, kun vuosien kuluttua luen kirjoituksiamme.

Mutta kieltämättä tuntuu kivalta, kun joku, usein ventovieras jossain päin maailmaa ottaa hihasta ja sanoo, että olemme bloginne innokkaita ja säännöllisiä lukijoita. Näin  kävi viimeksi eilen.

Käytän aikaani aika tavalla sosiaaliseen mediaan. Olen myös pohtinut mistä ajan otan. Otan sen tyhjän panttina möllöttämisestä, tyhjänpäiväisestä television katsomisesta ja roskaromaanien lukemisesta. Jotka kaikki ovat niin sanotusti tarpeetonta ajanvietettä, joita ei voi sanoa edes kunnon hoitamiseksi. Ehkä ne kuitenkin pitävät yllä mielen virkeyttä.

Joten jos osan mainitusta ajasta käytän kaksisuuntaiseen viestintään sosiaalisessa mediassa, voin kokea ja sanoa kehittyneeni, sillä pelkän vastaanottamisen sijaan olen siirtynyt myös mediassa henkisen kapasiteettini jakajaksi. Osan mielestä tietty olisi mieleen, jos olisin vallan vaiti.

Kirjoituksillaan kehuvien joukossa on myös niitä, jotka pitävät kurssissa sitä, jos tuotoksia luetaan ulkomailla. Ja onhan se mukavaa asia.

Laitan tähän alle vain yhden tilaston, Joka kertoo lukijamäärän ja kymmenen maata, jossa blogiamme luetaan eniten. Avaan tilastoa vain sen verran, että se ei ole yhdeltä päivältä.
Yllä olevan blogitilaston lisäksi julkaisemme mm.  Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa omana itsenämme. Mutta myös ylläpidämme yhteisö-Facebookeja, joista itselleni Pattaya Suomi-Seurasta luopumisen jälkeen mieluisin on yli tuhannen jäsenen avoin/julkinen ryhmä Jomtien Pattaya Beach.

Kaikkien näiden foorumien yhteenlaskettu lukijamäärä onkin melkoinen. Se ei ole syntynyt päivässä.  Aivan oma kehityssuunta syntyisi tai olisi syntynyt, jos olisimme tehneet ja kehittäneet kokonaisuutta raha mielessä.

Vaan näin ei ole ollut eikä hevin tule olemaankaan. Olen mielelläni puhdas ja aatteellinen, vaikka kolikon toisella puolella olisi ahdas ja puutteellinen.

Ei kommentteja: